Με οκτώ ομάδες - πιθανότατα - ο 1ος Όμιλος της Α' κατηγορίας

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε πριν 19 μέρες

Μόλις οκτώ ομάδες φαίνεται πως θα αγωνιστούν στον πρώτο όμιλο της Α Κατηγορίας. Όπως όλα δείχνουν Κύπρος και Άρης δεν θα παραταχθούν σε κανένα ματς και αναμένεται να  αποβληθούν μετά από τρεις αγωνιστικές, όπως ορίζει ο νόμος.

Ουσιαστικά η Κύπρος μπήκε στην κλήρωση γνωστοποιώντας εξ αρχής τις προθέσεις της, ενώ η ενδεχόμενη παραίτηση του Άρη θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα του ομίλου, που μένει πλέον με οκτώ αγωνιστικά σωματεία. Ηρακλής Μαριτσών, Ποσειδώνας Καρπάθου, Α.Ε Λέρου, Καλυμνιακός, Φοίβος, Απόλλων Καλυθιών, Α.Ε Κατταβιάς και Κλεόβουλος είναι οι οκτώ ομάδες που απέμειναν στον πρώτο όμιλο, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο τα παιχνίδια που θα δώσουν κατά την διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανισορροπία στο θέμα των Play Out και του υποβιβασμού σε σχέση με τον δεύτερο όμιλο. Η επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ένωσης είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να παρέμβει βάσει κανονισμών και πλέον θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικές οι πιθανές λύσεις για να μην υποβαθμιστεί τελείως το προϊόν.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.