Πλέι-οφ και πλέι-άουτ στην Α' Κατηγορία

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου εξέδωσε συμπληρωματική προκήρυξη για τα πρωταθλήματα της Α' και της Β' Κατηγορίας. Η Α' Κατηγορία θα διεξαχθεί με πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Δωδεκανήσου, ενώ στην ουρά θα πέσουν απευθείας τέσσερις ομάδες και άλλες δύο από αγώνες πλέι-οφ. Από τη Β' Κατηγορία θα ανέβουν απευθείας οι πρώτες ομάδες από τους τρεις ομίλους και τη νέα σεζόν η Α' Κατηγορία θα διεξαχθεί σ' έναν όμιλο.
 

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές. Άνοδος: οι δυο πρώτοι του κάθε ομίλου, συμμετέχουν σε ένα mini πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων, σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, ώστε να ανακηρυχτεί ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα ξεκινήσουν το mini πρωτάθλημα με +2 βαθμούς. Οι δύο δεύτεροι με 0 (μηδέν) βαθμούς. Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων του mini πρωταθλήματος, ο πρώτος σε βαθμούς ανακηρύσσεται σε Πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου για τη  Γ΄ Εθνική Κατηγορία που διοργανώνει η ΕΠΟ. (απόφαση Ε.Θ. Νο 06/07.09.2022)

Υποβιβασμός: για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου έξι (6) ομάδες. Οι δύο τελευταίες ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη από τον κάθε όμιλο (9ος και 10ος) στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, υποβιβάζονται κατευθείαν στην Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. Ο 7ος και 8ος στη βαθμολογική κατάταξη από τον κάθε όμιλο κατάταξη θα αγωνισθούν σε mini πρωτάθλημα, οι έβδομοι των δύο ομίλων ξεκινούν με +2 βαθμούς, ενώ οι όγδοοι με 0 μηδέν βαθμούς, από όπου οι δύο τελευταίες ομάδες σε κατάταξη θα υποβιβαστούν  στη Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. (απόφαση Ε.Θ. Νο 06/07.09.2022).
Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, 2023-2024, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, με δεκαέξι (16) ομάδες. Σε περίπτωση μη ανόδου του Πρωταθλητή Δωδεκανήσου στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία ή υποβιβασθούν ομάδες της δύναμης μας που ήδη συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου 2023-2024, θα διεξαχθεί με περισσότερες ομάδες.

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Άνοδος: οι τρείς πρώτοι στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, κάθε ομίλου (1ος και 2ος Όμιλος Ρόδου και όμιλος Νήσων), ανέρχονται στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, σύνολο τρείς ομάδες (3).
Υποβιβασμός: οι δύο τελευταίοι στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, από τον 1ο (11ος) και 2ο (12ος) Όμιλο Ρόδου, υποβιβάζονται απευθείας στη Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. Οι δύο προτελευταίοι των δύο ομίλων Ρόδου (10ος) και (11ος) αντίστοιχα, στην βαθμολογική κατάταξη θα αγωνισθούν σε μονό αγώνα μπαράζ κατάταξης, όπου ο ηττημένος αυτομάτως υποβιβάζεται στη Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, σύνολο τρεις (3) ομάδες. (απόφαση Ε.Θ. Νο 06/07.09.2022).
Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου περιόδου 2023-2024, θα διεξαχθεί σε τρείς ομίλους, δύο όμιλοι Ρόδου και έναν όμιλο Νήσων.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.