Νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο Ζηπαρίου - Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά η σύμβαση ύψους 252.378€

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022

Νέος, σύγχρονος, χλοοτάπητας ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα τοποθετηθεί στο γήπεδο Ζηπαρίου, με τη δαπάνη να καλύπτεται εξ΄ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου, σύμφωνα με την υπ΄αριθμό 29/2020 μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω.
Υπογράφηκε ήδη, από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, η σχετική σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρεία «Α.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – Β.ΠΑΡΛΑΝΤΖΑΣ Ο.Ε. με δ.τ. ΤΕΧΝΟΓΑΙΑ Ο.Ε.» με το κόστος να φτάνει στα 252.378,17€.
Το έργο προβλέπει εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου, με αποξήλωση του υπάρχοντος χλοοτάπητα και αντικατάστασή του με νέο συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, συνολικής έκτασης 7.200τ.μ..
Μετά την αφαίρεση του υπάρχοντος χλοοτάπητα θα ακολουθήσει εκσκαφή της επιφανειακής στρώσης της υπόβασης. Ακολούθως θα κατασκευαστεί αποστραγγιστικό σύστημα και υπόγειο σύστημα καταιονισμού του χλοοτάπητα με αυτοανυψούμενους εκτοξευτήρες περιμετρικά του γηπέδου.
Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, από συμπαγές υλικό, το οποίο θα προσομοιάζει σε καλά συντηρημένο φυσικό χόρτο και θα διαθέτει υπόστρωμα με ειδικές τρύπες για την αποστράγγιση του νερού. Θα είναι εύκολο στο καθαρισμό, φιλικό στο περιβάλλον και στο χρήστη. Θα έχει UV προστασία, δεν θα επηρεάζεται από τη βροχή και τον ήλιο, θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε δύσκολές καιρικές συνθήκες, κατάλληλο για συνεχή, βαριά και επίπονη χρήση από τους αθλούμενους.
Η εστία ποδοσφαίρου, θα είναι σταθερή, διαστάσεων 7,32x2,44m από σκελετό αλουμινίου και θα διαθέτει πιστοποίηση σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο.
Γραφείο Τύπου

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.