H προκήρυξη του πρωταθλήματος των βετεράνων

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΔΟΠΑΒΣ Κω και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Κω διοργανώνουν το 1ο πρωτάθλημα Βετερανων Ποδοσφαιριστών Κω. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ομάδες συλλόγων, φορέων αλλά και ανεξαρτήτων  ομάδων που επιθυμούν να συμμετέχουν!.

ΑΡΘΡΟ 1 –Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η έναρξη των αγώνων ορίζεται στις αρχές Νοεμβρίου του 2022.

ΑΡΘΡΟ2. ΔΗΛΩΣΗΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ομάδες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν γραπτή δήλωση συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, όπου και θα αναφέρονται το γήπεδο έδρας της, το όνομα της  για τους αγώνες καθώς και τα χρώματα εμφάνισης της, και η λίστα των τουλάχιστον 30 ποδοσφαιριστών που θα συμμετέχουν (κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει έως και 45 ποδοσφαιριστές, αλλά δηλώνονται τουλάχιστον 30 minimum κατ αρχήν!

ΑΡΘΡΟ 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την κλήρωση που θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2022.
Η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε ογδόντα λεπτά της ώρας, με δύο ημίχρονα των σαράντα λεπτών το καθένα . Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα, καθημερινές σε απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Με σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων και ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής δύναται να αλλάξει ο χρόνος διεξαγωγής του αγώνα. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους (με αγώνες εντός εκτός). 

ΑΡΘΡΟ 4. ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια η θέματα κανονισμών, επιβάλλονται με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής οι προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ ή από τους άλλους κανονισμούς κυρώσεις.

ΑΡΘΡΟ 5 .ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι εν ενεργεία η και παλαίμαχοι διαιτητές όλων των αγώνων του πρωταθλήματος, θα ορίζονται με ευθύνη του υπεύθυνου διαιτησίας του πρωταθλήματος και δαπάναις των γηπεδούχων ομάδων από τους κατά τόπους Συνδέσμους Διαιτητών !.

ΑΡΘΡΟ6. ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να βρίσκονται στο γήπεδο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και να έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον Τρεις μπάλες.

  
ΑΡΘΡΟ7. ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στονδιαιτητή:

Τα δελτία του πρωταθλήματος που θα είναι  θα είναι  φωτοτυπίες των αστυνομικών ταυτοτήτων των παικτών, σφραγισμένες εκ των προτέρων με σφραγίδα του ΔΟΠΑΒΣ και θα επισυνάπτονται στις κάρτες υγείας των αθλητών οι οποίες θα ζητούνται απαραιτήτως!

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχουν οι σφραγισμένες φωτοτυπίες ταυτότητας από ΔΟΠΑΒΣ και οι αντίστοιχες κάρτες υγείας, θα θεωρείται  άκυρη η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών!. Επίσης λόγω πανδημίας θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για covid19 σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα!

ΑΡΘΡΟ 8. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι γηπεδούχοι  ομάδες αναλαμβάνουν την υποχρέωση δαπάναις των  να υπάρχουν στην διάθεση των διαγωνιζομένων μέσα πρώτων βοηθειών και παρουσία γιατρού κατά την τέλεση του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 9.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Τα έξοδα διαιτησίας και της παρουσίας γιατρού θα καλύπτονται από τις γηπεδούχες ομάδες των βετεράνων, και θα εξοφλούνται μέχρι την λήξη του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10.ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Θα απονεμηθούν κύπελλα στις ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση, πλακέτες στις ομάδες και έπαινοι συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΑΡΘΡΟ11. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ -ΗΛΙΚΙΕΣ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που είναι τριάντα τριών (33) ετών και άνω – γεννηθέντες δηλαδή  έως και το 1989 καθώς και 2 ποδοσφαιριστές κάτω των 33 ετών στην 20αδα και 11αδα που    έχουν αποχή από αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια, και διευκρινίζεται ξεκάθαρα  ότι δεν θα αγωνίζεται κανένας όμως παράλληλα  στο επίσημο πρωτάθλημα του συλλόγου τους της ΕΠΣΔ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ της περιόδου 2021-2022(ουδείς εν ενεργεία δηλαδή)! Επίσης διευκρινίζεται ότι ουδείς δύναται να αγωνίζεται σε παραπάνω από μία ομάδα! Δεν επιτρέπονται επίσης μεταγραφές από ομάδα σε ομάδα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος!


 1. Κάθε Ομάδα  δηλώνει στο φύλλο αγώνος έως και 20 ποδοσφαιριστές και έχει το δικαίωμα να κάνει απεριόριστες  αλλαγές! δηλαδή δύναται  να  ξανα αγωνίζεται και ποδοσφαιριστής που βγήκε ως αλλαγή ! οι άνω των 50 ετών  δύνανται να βγούν και να ξαναμπούν χωρίς περιορισμό.
  5. Ο ανώτατος αριθμός βετεράνων ποδοσφαιριστών που δύναται να   δηλώσει κάθε ομάδα είναι σαράνταπέντε. [45] και μπορεί να συμπληρώσει και να αντικαταστήσει και με άλλους  ποδοσφαιριστές στη διάρκεια του πρωταθλήματος έως πάντα το ανώτατο  όριο των 45, αλλά όχι παραπάνω από αυτό το όριο!.
  6. Στην  κατάσταση συμμετοχής  θα υπάρχει ενυπόγραφη δήλωση του κάθε ποδοσφαιριστή ότι αγωνίζεται με δική του ευθύνη και ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διοργανωτές σε περίπτωση τραυματισμού ή άλλου προβλήματος υγείας!
  7. Αγώνας που αναβάλλεται για περισσότερο από είκοσι μία (21) ημέρες από την πρώτη ορισμένη ημερομηνία κατακυρώνεται εις βάρος της υπαίτιας ομάδας πουζητάτην πρώτη αναβολή!
  8. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν αγώνες μεικτών ομάδων από
  συμμετέχοντες στους αγώνες! Παράλληλα θα διεξαχθεί το  β΄κύπελο βετεράνων Κω!

ΑΡΘΡΟ12–ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Θα αποτελείται από 2 εκπροσώπους του ΔΟΠΑΒΣ και έναν εκπρόσωπο της κάθε ομάδας που θα δηλώσει συμμετοχή και θα συνεδριάζει εβδομαδιαίως για να ορίζει τους αγώνες και να επικυρώνει τα αποτελέσματα. Το τελικό κείμενο της προκήρηξης θα συνδιαμορφωθεί στην πρώτη σύσκεψη της επιτροπής πρωταθλήματος!

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.