"Τότε παίζαμε ποδόσφαιρο από αγάπη, τώρα είναι επιχείρηση"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021

Τις διαφορές που έχει σήμερα το ποδόσφαιρο, συγκριτικά με την εποχή που αγωνιζόταν ο ίδιος, επεσήμανε ο Φραντσέσκο Τότι, υπογραμμίζοντας πως, τότε, έπαιζαν γιατί αγαπούσαν το άθλημα, ενώ, τώρα, το βλέπουν σαν μια επιχείρηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο εμβληματικός ηγέτης της Ρόμα τόνισε: "Όταν ξεκίνησα ήταν ένα ποδόσφαιρο φτιαγμένο από αγάπη. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε μια διαφορετική εποχή. Ήταν ένα ποδόσφαιρο φτιαγμένο από αγάπη και στοργή προς τους οπαδούς του. Έπαιξα 25 χρόνια για την ομάδα που υποστήριζα. Ήταν τόσο εύκολο για μένα να επιλέξω.

Είναι δύσκολο να το συγκρίνω με το σημερινό ποδόσφαιρο. Τώρα είναι δύσκολο, καθώς είναι περισσότερο μία επιχείρηση. Πηγαίνεις εκεί που σου δίνουν τα περισσότερα χρήματα και το καταλαβαίνω κι εγώ".

Μεταξύ άλλων, ο Τότι μίλησε και για την πρόταση που είχε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2004: "Φυσικά σκέφτηκα την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης. Υπήρξαν μέρες που ήμουν με το ένα παπούτσι στην Ισπανία και το άλλο στη Ρώμη, το παραδέχομαι. Τότε, όπως έχω πει πολλές φορές, η επιλογή του να μείνω σπίτι έγινε με την καρδιά".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.