Με μίνι πρωτάθλημα ο τίτλος στην Α' κατηγορία, πέφτουν οι δύο τελευταίοι από κάθε όμιλο

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε πριν 10 μέρες

Η Ε.Π.Σ.Δ. έκανε γνωστό τον τρόπο με τον οποίο θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της Α' Κατηγορίας... Επίσης έγιναν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες στην προκήρυξη για την άνοδο και τον υποβιβασμό. Αναλυτικά, όσα αναφέρονται από την Ένωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο:
Άνοδος: οι δυο πρώτοι του κάθε ομίλου, συμμετέχουν σε ένα mini πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων, σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, ώστε να ανακηρυχτεί ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα ξεκινήσουν το mini πρωτάθλημα με +2 βαθμούς. Οι δύο δεύτεροι με 0 (μηδέν) βαθμούς. Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων του mini πρωταθλήματος, ο πρώτος σε βαθμούς ανακηρύσσεται σε Πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και ανέρχεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. (απόφαση Ε.Θ. Νο 34/06.09.2021)
Υποβιβασμός: για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου τέσσερις (4) ομάδες. Οι δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο (ο 10ος και ο 11ος του 1ου ομίλου & ο 11ος και ο 12ος του 2ου ομίλου) στη βαθμολογική κατάταξη στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. (απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΣΔ Νο 34/06.09.2021).
Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 11 ομάδων:
Α) Σε περίπτωση που ο Πρωταθλητής Δωδεκανήσου δεν ανέβει στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, θα διεξαχθεί με 23 ομάδες.
Β) Σε περίπτωση που ο ΑΟ Πυλίου Κω, υποβιβαστεί από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, θα διεξαχθεί με 23 ομάδες.
Γ) Σε περίπτωση που ισχύσουν το Α και Β, του παρόντος Άρθρου, τότε θα διεξαχθεί με 24 ομάδες. (απόφαση Ε.Θ. Νο 34/06.09.2021)

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.