Δημήτρης Χρυσόπουλος: «Ο αθλητισμός μπαίνει σε μαρασμό!»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Στη μεγάλη δυσκολία της επόμενης ημέρας όσον αφορά το ποδόσφαιρο αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο προπονητής του Αθλητικού Ομίλου Πυλίου Δημήτρης Χρυσόπουλος.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η Κως βιώνει μουδιασμένα το lockdown όπως νομίζω γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Όπως το ζει ο αθλητικός κόσμος της Ρόδου, το ζει και ο αθλητικός κόσμος της Κω. Κοιτάμε όλοι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα λουκέτο στον αθλητισμό και τα συναισθήματα για όλα αυτά που το περιβάλλουν έχουν μπει στο …ψυγείο για όσο διάστημα χρειαστεί. Νομίζω ότι ήταν ένα ρίσκο που πήραν όλοι το φετινό καλοκαίρι.

Όλοι πιστέψαμε ότι βλέποντας τα κρούσματα να μειώνονται νιώθαμε όλοι αισιόδοξα αλλά στη συνέχεια βλέποντας την αύξηση τους καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη και πιο κρίσιμη σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα όσον αφορά το ποδόσφαιρο, είπε τα ακόλουθα:

«Πλην της Super League η συνέχεια είναι καταστροφική για όλες τις ομάδες. Οικονομικά έχουν επενδυθεί κάποια χρήματα από κάποιους ανθρώπους από τη Super League 2 έως και τοπικό. Το οικονομικό φορτίο είναι δυσβάσταχτο γιατί κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει όλο αυτό, σε ποια κατάσταση θα είναι όλοι οι παίκτες, τι διάστημα θα δοθεί για να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς και φυσικά πώς θα γίνει, αν γίνει, η συνέχεια του πρωταθλήματος. Μιλώντας για τη δική μας κατηγορία, τη Γ’ Εθνική, αν μας πουν ότι πρέπει να τελειώσουμε τον Απρίλιο όπως ήταν το αρχικό πλάνο και ξεκινήσουμε τον Ιανουάριο, αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνουν παιχνίδι κάθε Τετάρτη και κάθε Κυριακή

Εκτων πραγμάτων μιλάμε για τέσσερις μετακινήσεις σε ένα μήνα όπου το κοστολόγιό τους είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τις νησιωτικές ομάδες όπως και εμείς. Μιλάμε για διπλάσια έξοδα μέσα σε ένα μήνα και από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν και χορηγοί από τη στιγμή που όλες οι επιχειρήσεις δεινοπαθούν, τίθενται αρκετά ερωτήματα. Τα πράγματα δεν είναι καλά».

Ο νεαρός τεχνικός πρόσθεσε και τα ακόλουθα:«Φυσικά και μας πονάει όλο αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όμως πρέπει να κοιτάξουμε και την αλήθεια η οποία λέει ότι εκ των πραγμάτων μπαίνουν άλλες προτεραιότητες. Προσωπικά με ενδιαφέρει να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι δικοί μου άνθρωποι μεγαλύτερες ηλικίας, όπως και του καθενός. Πρέπει να δούμε πώς θα τους προστατέψουμε ώστε να μην επηρεαστούν από αυτόν τον ιό.

Το καλοκαίρι ζήσαμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ανοίξαμε τις πύλες εισόδου της χώρας και θυσιάσαμε τα πάντα μπροστά στον βωμό της οικονομίας και μπροστά στο ενδεχόμενο μιας σίγουρης οικονομικής καταστροφής αν δεν υπήρχε ο τουρισμός. Είναι λίγο υποκριτικό τώρα που καπηλευτήκαμε τον τουρισμό όσο διήρκησε και με όποια μείωση, να τα κλείνουμε όλα ενώ ξέραμε ότι αυτή θα είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Όλα έγιναν για να μην καταστραφεί η χώρα και το κάθε σπίτι και αυτή τη στιγμή θυσιάζεται και ο αθλητισμός. Αυτό θα ήταν έτσι και αλλιώς το τίμημα που θα πληρώνουμε. Ο αθλητισμός μπαίνει σε μαρασμό για τα επόμενα χρόνια, αυτό είναι δεδομένο. Ίσως και να έπρεπε να θυσιαστούν τα πράγματα που είναι δευτερεύοντα στη ζωή, μπροστά στην καθημερινότητά μας και στην οικονομία του κάθε νοικοκυριού».

Εφημερίδα : Ροδιακή

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.