Η Κατερίνα Καλέργη στο Giafkasports.gr

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Η Κατερίνα Καλέργη ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ εδώ στην Κω,με την φανέλα του Ιπποκράτη.Στην συνέχεια παίρνει μεταγραφή για τα Λιόσια και μετά για ένα χρόνο αγωνίζεται στην Εσπερίδες.Απο εκεί παίρνει μεταγραφή για τον Πανιώνιο όπου και αγωνίζεται για δύο χρόνια.Εκεί όμως παρουσιάζεται για πρώτη φορά το πρόβλημα στην μέση της που την αναγκάζει να επιστρέψει και πάλι στην Κω και τον Ιπποκράτη για δύο χρόνια.Φέτος έχωντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό της συμφώνησε με  την ομάδα του Άρη Θήβας,σε μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 και είναι μια απο τις πιο νεανικές ομάδες της κατηγορίας.

1.Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

Ξεκινώντας η μεταγραφική περίοδος φέτος το καλοκαίρι και αφού συζήτησα με διάφορες ομάδες,αποφάσισα πως ήταν καλύτερο για μένα αφού νιώθω καλά το σώμα μου να ενταχθώ σε μια ομάδα εθνικής κατηγορίας.Ήρθα στην ομάδα του Άρη Θήβας,με σκοπό να πάρω κάποια παιχνίδια στα πόδια μου,να αποκτήσω εμπειρίες και αν μου το επιτρέπει το πρόβλημα που έχω με την μέση μου να αγωνιστώ σε μια ομάδα της Α1.

2.Παρακολουθείς καθόλου,τις εξελίξεις στην ομάδα του Ιπποκράτη;

Φυσικά παρακολουθώ τις εξελίξεις στην ομάδα μου..Μιλάω πολύ συχνά με τα κορίτσια και τον πρπονητή μου τον Δημήτρη Δρόσο.Ήταν μια ομάδα οικογένεια για μένα,πήρα πολλά απο αυτούς τους ανθρώπους και όλοι είναι δίπλα μου και με συμβουλεύουν οποιαδήποτε στιγμή τους χρειαστώ. 

3.Υπάρχει σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού,κάποια μεεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα,που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο;

Όπως σου είπα και πιο πριν,αυτός είναι ο στόχος μου αν φυσικά όλα πάνε καλά με το πρόβλημα στην μέση μου.Προπονούμαι καθημερινά και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ.

4.Νιώθεις ότι ο τραυματισμός που είχες στην μέση,και σε ταλαιπώρησε σε άφησε πίσω σε φυσική κατάσταση;

Δεν νομίζω να με άφησε πίσω σε φυσική κατάσταση,με άφησε πίσω μπασκετικά γιατί όσο να'ναι φοβόμουν να κάνω κινήσεις,να παίξω δυνατά για να μην επιβαρυνθεί.

5.Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου στο μπάσκετ;

Το γυναικείο μπάσκετ αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα,δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το μέλλον μου,σίγουρα θα χρειαστεί να ασχοληθώ και με κάτι άλλο παράλληλα με το μπάσκετ.

6.Εκτός απο σένα,και η Ανθή Χατζηγιακουμή,έκανε το παραπάνω βήμα.Πιστεύεις ότι τα ταλέντα τελικά στην Κω δεν χάνονται;

Κανένα ταλέντο δεν χάνεται,το θέμα είναι απο την στιγμή που θα σου δωθεί η ευκαιρία να μην την πετάξεις και να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς γι'αυτό.Εύχομαι τα καλύτερα στην Ανθή γιατί έχει μέλλον.

katerina kallergi 4

7.Ποιός είναι ο προπονητής που σε βοήθησε μέχρι τώρα στην πορεία σου στον χώρο;

Ο προπονητής που με βοήθησε μπασκετικά είναι ο Νίκος Μαρίνος.Ο προπονητής που με έκανε άνθρωπο και με βοήθησε να βρω τον εαυτό μου στο γήπεδο είναι ο Δημήτρης Δρόσος.Του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν και είναι δίπλα μου και μου δίνει κουράγιο.

8.Έχεις αρκετές συμμετοχές στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος,θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις;

Το όνειρο και η επιθυμία κάθε αθλητή και αθλήτριας είναι να καταφέρει να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα.Φυσικά θα ήθελα να επιστρέψω και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

9.Αν και αρκετά μικρή ακόμα,σκέφτεσαι στο άμεσο μέλλον να κάνεις οικογένεια;

Φυσικά και είναι στην σκέψη μου,όμως έχω ακόμα πολλά να κάνω μέχρι να καταλήξω εκεί.Αν δεν σταθεροποιηθεί η ζωή μου στα επαγγελματικά να καταφέρω να είμαι ανεξάρτητη δεν το βλέπω.
katerina kallergi 2
10.Πέρα απο το μπάσκετ πως είναι η ζωή σου στην Θήβα;

Η ζωή μου γενικά στην Θήβα είναι δύσκολη.Προσπαθώ να προσορμαστώ αλλά όσο να'ναι όταν βάζεις κάποιες προτεραιότητες στην ζωή σου αφήνεις κάποια πράγματα πίσω.Είμαι υποχρεωμένη να κάνω ότι καλύτερο μπορώ ακόμη και αν η ψυχολογία μου δεν είναι όπως θα έπρεπε και δεν με βοηθάει τόσο.

11.Σε ποια ομάδα απο όσες αγωνίστηκες μέχρι σήμερα,πιστεύεις ότι έκανες την καλύτερη σου χρονιά;

Πιστεύω ότι ακόμα δεν έχω κάνει την καλύτερη μου χρονιά.Ξέρω τι μπορεί να δώσει η Κατερίνα μέσα στο γήπεδο,ελπίζω γρήγορα να καταφέρω να τα βγάλω.Δεν είμαι ικανοποιημένη απο την μέχρι τώρα απόδοση μου.Περιμένω πολλά περισσότερα και θα καταφέρω.Ίσως δεν με βοηθάει και η ψυχολογία μου.
katerina kallergi
12.Θέλει πραγματικά τόσες θυσίες για να καταφέρεις να παίξεις επαγγελματικό μπάσκετ;

Απο την στιγμή που παίρνεις την απόφαση να παίξεις επαγγελματικά,φυσικά πρέπει να αφήσεις πίσω αρκετά πράγματα που σε ευχαριστούν.Δύσκολα συνδυάζονται.Ελάχιστες αθλήτριες είναι επαγγελματίες με όλη την σημασία της λέξης.Όμως πραγματικά θέλει γερά νεύρα και δυνατή ψυχή.

13.Αν γυρνούσες πίσω τον χρόνο,θα άλλαζες κάποιες απο τις αποφάσεις που έχεις πάρει μέχρι τώρα αναφορικά με την καριέρα σου;

Πιστεύω πως ότι γίνεται,γίνεται για καλό,για να έγινε κάποιος λόγος θα υπήρχε.Νιώθω πως και με τις λάθος επιλογές κάτι έμαθα και μέσα απο αυτό έγινα πιο δυνατή.

katerina kallergi 3

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Πίτση.

Να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Άρη Θήβας για τις φωτογραφίες.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.