Η Μαρία Ζαφειράτου στο giafkasports.gr

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Την ακούμε καθημερινά 08:00 - 10:00 στο ΣΠΟΡ FM 94.6 στην εκπομπή "Οι από εδώ τους από εκεί" με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα ενώ κάθε Παρασκευή τους βλέπουμε παρέα στο Kingbet Corner by Novibet της Kingbet. Από μικρή "κολλημένη" με την αθλητική δημοσιογραφία αλλά παράλληλα δημιούργησε την οικογένεια της και μέσω του blog της www.mummylovesfoodball.gr όπου παρουσιάζει την καθημερινότητα της !

Η Μαρία Ζαφειράτου στο giafkasports.gr 

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο

Κάνεις ραδιόφωνο αρκετά χρόνια όμως τελευταία σε βλέπουμε και σε αυτά τα βίντεο της Kingbet με τον Τσουβέλα. Έχεις στο μυαλό σου να κάνεις τηλεόραση;

Το ραδιόφωνο είναι αυτό που έχει σημαδέψει την πορεία μου, όμως έχω περάσει και από την τηλεόραση και μάλιστα έχω ξεκινήσει από αυτή, στο MEGA. Alpha, EPT και Novasports ήταν τα άλλα κανάλια από τα οποία έχω περάσει.

Πρωινό ξύπνημα , πολύ πρωινό θα έλεγα και στην συνέχεια εκπομπή και με τρομερή διάθεση στο ΣΠΟΡ FM. Ξυπνάς δηλαδή το πρωί και λες τι ωραία πάμε για εκπομπή και είναι 04:30 το πρωί ; 

Ευτυχώς πάει καιρός από τότε που ξυπνούσα 4.30 το πρωί. Τώρα ξυπνάω στις 6. Μια χαρά δηλαδή! Παρότι το πρωινό ξύπνημα δεν συνηθίζεται με τίποτα, είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω πως πάω να κάνω μια δουλειά την οποία πρώτον αγαπώ πολύ και δεύτερον περνάω πολύ καλά.

Εκπομπή με Βαγγέλη Περρή και Έλενα Κρεμλίδου και το τελευταίο διάστημα με Αλέξανδρο Τσουβέλα. Αυτή η καλή τους διάθεση το χιούμορ και οι ατάκες τους σε κάνουν να ξεχνάς το πρωινό ξύπνημα ;

Νομίζω πως όλα έχουν να κάνουν με τη χημεία. Έχω κάνει με πολλούς και διαφορετικούς παραγωγούς εκπομπή. Με κάποιους δεν ταιριάζαμε καθόλου ως χαρακτήρες, αλλά το αποτέλεσμα στον αέρα ήταν πολύ καλό γιατί καταφέρναμε να προσαρμοστούμε και να βγάλουμε τα στοιχεία που χρειάζονταν για να βγει η εκπομπή.

Με τον Τσουβέλα γνωριζόσασταν από πριν ; Περίμενες αυτήν την μεγάλη επιτυχία και ότι γίνεται ένα τόσο δεμένο δίδυμο;

Ήξερα ποιος είναι αλλά δεν γνωριζόμασταν προσωπικά, ούτε και είχα ακούσει ποτέ την εκπομπή του γιατί κάναμε εκπομπή τις ίδιες ώρες. Ήμασταν "απέναντι" δηλαδή. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επιτυχία ή την αποτυχία ενός δίδυμου. Αυτό που ήξερα από την αρχή ήταν ότι είχα δίπλα μου έναν σωστό άνθρωπο, έναν καλό επαγγελματία που δεν είχε στο μυαλό του να προβάλλει το "εγώ" αλλά το "εμείς".

Θα σε βλέπαμε ποτέ σε κάποιο ριάλιτι; Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση ;

Δεν μου έχει γίνει ποτέ πρόταση για μια τέτοια εκπομπή. Ριάλιτι που απαιτούν απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο δύσκολα θα με γοήτευαν, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Πέρα από την δημοσιογραφία ξέρω ότι ασχολείσαι και με την μαγειρική και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Όταν τελειώσεις με τις εκπομπές στο σπίτι είσαι η τυπική μαμά ;

Νομίζω ότι η επιτυχία μου στη μαγειρική είναι ίδια με των περισσότερων μαμάδων. Τη διαφορά ίσως έκανε το blog μου www.mummylovesfoodball.gr .Εκεί παρουσιάζω την καθημερινότητά μου, δηλαδή οικογένεια, φαγητό και μπάλα. Και όλα αυτά δένονται με έναν περίεργο αλλά αρμονικό τρόπο. Κατά τα άλλα, αν με το "τυπική" εννοείς ότι όλες οι υπόλοιπες ώρες της ημέρας μου καλύπτονται με τα παιδιά, την κουζίνα, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και γενικά το "τρέξιμο", ναι, μια τέτοια μαμά είμαι.

Έχεις ξεχωρίσει μέχρι σήμερα με στιγμή που ένιωσες άβολα στον αέρα και μια πολύ δυνατή στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα ;

Τα άβολα δεν τα κρατάω, τα αφήνω να περάσουν. Θυμάμαι ένα μήνυμα από ακροατή που με είχε συγκλονίσει. Μας άκουγε από την αίθουσα όπου έκανε χημειοθεραπεία και μας ευχαριστούσε γιατί του φτιάχναμε τη διάθεση. Εκείνη την ημέρα ένιωθα ότι έκανα εκπομπή μόνο για εκείνον!

Πόσο δύσκολη ήταν για έναν άνθρωπο που κάνει τόσα πράγματα την μέρα αυτή η περίοδος της καραντίνας ;

Όχι και τόσο, ήταν λίγα τα πράγματα που στερήθηκα κατά την διάρκεια της καραντίνας. Δούλευα σχεδόν κανονικά, μία εβδομάδα εγώ στο στούντιο, μία ο Τσουβέλας, στα ενδιάμεσα εκπομπή από το τηλέφωνο. Κατά τα άλλα μόνο οι καθημερινές μου προπονήσεις με τον Κάλλιστο διαφοροποιήθηκαν, καθώς το κλειστό -εκείνες τις ημέρες- ΟΑΚΑ, αντικαταστάθηκε από την πλατφόρμα του Zoom.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πως σου κόλλησε αυτό το μικρόβιο της αθλητικής δημοσιογραφίας; Υπήρχε στιγμή στην αρχή που να σκέφτηκες ότι δύσκολα θα δεχτούν μια γυναίκα στον χώρο;

Παρακολουθούσα ποδόσφαιρο από μικρή κυρίως λόγω του μεγαλύτερου αδερφού μου. Στην αρχή όχι, αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι ο χώρος είναι δύο και τρεις φορές πιο απαιτητικός για να αποδείξει μια γυναίκα ότι αξίζει να ανήκει εκεί.

Πλέον βλέπουμε αρκετές γυναίκες στον χώρο μας. Νιώθεις ότι αυτό έχει φέρει μια άνεση και σε εσάς αλλά και σε οποίες γυναίκες θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία;

Το ότι υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στην αθλητική δημοσιογραφία είναι ένα θετικό δείγμα. Αλλά ο δρόμος για ίσες ευκαιρίες, ίσους μισθούς και περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ισχύος, -δυστυχώς- είναι ακόμα μακρύς.

Το κλείσιμο δικό σου

Υπάρχει μια ατάκα που μου αρέσει πολύ, την ακολουθώ και πιστεύω πως αν την πίστευαν περισσότεροι άνθρωποι, τα Σαββατοκύριακα μας θα ήταν καλύτερα: "Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό από τα ασήμαντα πράγματα της ζωής μας".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.