''Η νυν διοίκηση της ΕΠΟ θα κερδίσει ξανά τις εκλογές''

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 26 Μαϊος 2020

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, μίλησε στο «Sport sto Noto Radio» για την επικείμενη αναδιάρθρωση και τις εκλογές της ΕΠΟ. Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Παναγιώτη Διακοφώτη, όπως αποδόθηκε από το SoccerPlus:

-Για την αναδιάρθρωση: «Είμαστε σε αναμονή, περιμένουμε τι θα γίνει στις πιο πάνω κατηγορίες από την Γ’ Εθνική για να μπορέσουμε και εμείς στην συνέχεια να κάνουμε τροποποίηση της προκήρυξης της Γ’ Εθνικής και συνάμα αναδιάρθρωση. Εμείς έχουμε εισηγηθεί την άνοδο και των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής».

-Για το σχέδιο αναδιάρθρωσης: «Έχω εκφράσει την άποψή μου εδώ και αρκετό καιρό. Το ιδανικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μία Β’ Εθνική σε δύο ομίλους. Με την προϋπόθεση όμως να αγωνίζονται περισσότεροι Έλληνες. Να περιορίσουμε τους αλλοδαπούς και τους κοινοτικούς. Να κάνουμε πιο πολλούς Έλληνες επαγγελματίες. Να δοθεί κίνητρο στην επαρχία και στα παιδιά των Ακαδημιών να αγωνιστούν στις ομάδες της πόλης τους».

-Για το πότε θα τελειώσει η αναδιάρθρωση: «Θα τελειώσει τέλη Ιουνίου. Εκτός αν η S.L.2 οριστικά αποφασίσει ότι δεν θα αγωνιστεί, επομένως θα μπούμε άμεσα στην τροποποίηση της προκήρυξης αυτής της κατηγορίας και συνάμα της Γ’ Εθνικής».

-Για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που πιστεύει ότι θα προχωρήσει: «Θα παίξουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Εξαρτάται από το αν θα στηρίξει η πολιτεία την αναδιάρθρωση και πώς θα την στηρίξει. Διάβασα ότι υπάρχει πλάνο να υπάρχει ένα ποσοστό στις επαγγελματικές κατηγορίες από τις στοιχηματικές εταιρίες. Όλα αυτά θα τα χειριστεί η κυβέρνηση».

-Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και αν η ΕΠΟ θέλει να διεξαχθούν τον Ιούλιο: «Ποτέ δεν έχουμε εκφράσει εμείς ότι θέλουμε τις εκλογές το καλοκαίρι. Ήταν κάτι που είχε ζητήσει η FIFA και η UEFA να γίνουν οι εκλογές μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Εμείς προσωπικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να γίνουν τελικά το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Φαντάζομαι επειδή έχουν επικαλεστεί την πανδημία θα πάμε το φθινόπωρο. Επίσημα περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα την απόφαση της FIFA και της UEFA».

-Για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές κι αν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα: «Δεν ξέρω αν θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Πιστεύω όμως ότι θα κερδίσει η νυν διοίκηση».

-Για το αν θα είναι επικεφαλής ξανά ο κ. Γραμμένος ή κάποιο άλλο όνομα όπως ο κ. Αντωνίου: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν έχει συζητηθεί κάποιο όνομα. Περιμένουμε την απόφαση του κ. Γραμμένου. Φαντάζομαι σαν παράταξη θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις συλλογικά».
Τέλος, ο επί οκτώ χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης τόνισε ότι η Ένωση έχει ξανά εκλογές το 2022 και ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.