Τα στατιστικά της Α' κατηγορίας

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020

Το 12sports σας παρουσιάζει σήμερα χρήσιμα στατιστικά στοιχεία από το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, μετά και το τέλος της 24ης αγωνιστικής. Διαβάστε λοιπόν τη… γλώσσα των αριθμών, μόλις έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της χρονιάς, με τον Α.Ο. Πυλίου να είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.
*Η μοναδική αήττητη ομάδα στην έδρα της είναι ο πρωτοπόρος Α.Ο. Πυλίου, ο οποίος έχει 12-1-0. Η μοναδική ομάδα που δεν έχασε στο Πυλί ήταν ο Διγενής Κοσκινού, ο οποίος μάλιστα κέρδισε εκτός έδρας και τον Ηρακλή Μαριτσών.
*Η Α.Ε. Λέρου και η Α.Ε. Κως δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν μακριά από την έδρα τους. Η Α.Ε.Λ. έχει 0-1-10 και η Α.Ε. Κως 0-1-12. Η Α.Ε. Λέρου δεν έχασε μόνο στο ματς με την Α.Ε. Κατταβιάς (1-1) και η Α.Ε. Κως στην Καρδάμαινα (1-1 με τη Δόξα)
*Ο Α.Ο. Πυλίου διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση με 73 γκολ και ακολουθεί ο Ηρακλής Μαριτσών με. Τη χειρότερη επίθεση διαθέτει ο Κλεάνθης Παραδεισίου με 22 γκολ και έπεται η Α.Ε. Λέρου με 24 (τα τρία στα χαρτιά, αφού η Α.Ε.Ρ.Α. παραιτήθηκε από το μεταξύ τους ματς)
*Ο Φοίβος Κρεμαστής διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις 17 γκολ και ακολουθεί ο Διαγόρας Βατίου με 21. Τη χειρότερη άμυνα διαθέτει μακράν η Α.Ε. Λέρου με 81 γκολ και ακολουθεί η Α.Ε. Κως με 63.
*Τις περισσότερες ισοπαλίες έχει η Α.Ε. Κατταβιάς (10 σε 24 ματς), ενώ ο Ηρακλής Μαριτσών έχει φέρει μόλις μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα.
*Η Α.Ε. Κατταβιάς, ο Κλεόβουλος Λίνδου και η Δόξα Καρδάμαινας έχουν κερδίσει περισσότερους βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, παρά μέσα στο «σπίτι» τους.
*Η Α.Ε. Λέρου κατά μέσο όρο δέχεται τρία γκολ σε κάθε ματς στην έδρα της
*Ο Ποσειδών Καρπάθου, που βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, διαθέτει την απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα του… Οκτώ νίκες, οκτώ ισοπαλίες, οκτώ ήττες και έχει εξασφαλίσει άνετα την παραμονή του στην Α’ Κατηγορία.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.