«Ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει» (pics)

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε χτες στο γήπεδο Ζηπαρίου ανάμεσα σε νεαρούς αθλητές του ΠΑΟΚ Κω και των παιδιών απ’ την κοινωνική οργάνωσης KEDU – ΑΡΣΙΣ (Κέντρο πρότυπο μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες ηλικίας 6-18 ετών) που χρηματοδοτείται απ’ την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα απ’ αυτήν την φιλική συνάντηση να κοινωνικοποιηθούν να νιώσουν οικεία και να νιώσουν όπως κάθε παιδί στην δική τους ηλικίας. Η γυμνάστρια τους Κλεοπάτρα Μισαηλίδου και ο υπεύθυνος ακαδημιών του ΠΑΟΚ Κω, Βασίλης Τσιριμπής έστειλαν μάλιστα το δικό τους μήνυμα όπως βλέπετε και στο φωτογραφικό υλικό.

Σαφώς και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ Κω γι’ αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες αυτό το παράδειγμα.

Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε ο Βασίλης Τσιριμπής:

«Ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει. Σήμερα δώσαμε χαρά σε παιδιά που έχουν ταλαιπωρηθεί στην αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής φεύγοντας από πολέμους και κακουχίες. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και δεν γίνεται να γίνονται έρμαια σε αποφάσεις άλλων. Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κω για άλλη μια φορά έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο χαρίζοντας χαμόγελο και αισιοδοξία στα παιδιά αυτά κάνοντας τα να ξεχάσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.  Το μήνυμα μας είναι ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ. Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Κλεοπάτρα Μισαηλίδου για την συνεργασία μας και όλους όσους βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια».

 

 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.