Σκέψεις για τρεις γύρους στην Β’ κατηγορία

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Λίγες ημέρες πριν την κλήρωση της Β’ κατηγορίας του Ομίλου νήσων (αρχές Οκτωβρίου) και υπάρχουν αρκετές σκέψεις απ’ την ΕΠΣ Δωδεκανήσου για το νέο πρωτάθλημα αφού οι ομάδες όπως όλα δείχνουν θα είναι 6 (Αναγέννηση Ασφενδιού, Ξάνθος Πάτμου, Καλυμνιακός, Α.Ο Βαθύ, ΠΑΟΚ Κω και Νικαγόρας).

Ο Α.Ο Αθλοπαιδιών Κω δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα αφού 5-6 παίκτες του πέρασαν σε σχολές, η ομάδα δεν έχει την φιλοσοφία να κάνει μεταγραφές και απ’ την στιγμή που οι περισσότεροι είναι νεαροί σε ηλικία θα αγωνιστούν στο εφηβικό. Μάλιστα οι «πορτοκαλί» συνεργάστηκαν με τον ΠΑΟΚ Κω δίνοντας κάποιους παίκτες δανεικούς έχοντας στο μυαλό τους να κατεβάσουν την επόμενη χρονιά ξανά ανδρική ομάδα.

Αυτό αλλάζει και τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα αφού πλέον με έξι ομάδες μιλάμε για λίγα παιχνίδια και είναι ζητούμενο για τους συλλόγους να κρατήσουν σε ενδιαφέρον τους ποδοσφαιριστές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του giafkasports.gr στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου έχουν κάνει μια πρώτη σκέψη για πρωτάθλημα τριών γύρων για να γίνουν παραπάνω παιχνίδια. Σε περίπτωση που προχωρήσει κάτι τέτοιο θα γίνει κανονικά η κλήρωση σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα των αγώνων και στην συνέχεια οι ομάδες θα «κουβαλάνε» τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Δηλαδή η έδρα για το ματς του τρίτου γύρου θα προκύπτει μέσα απ’ τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.  Όποια ομάδα σε σχέση με τον αντίπαλο της υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια θα είναι και η γηπεδούχος.

Μένει να δούμε αν κάτι τέτοιο προχωρήσει και στην πράξη και με την σύμφωνη γνώμη των ομάδων. 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.