Συλλυπητήρια από Α.Ε Λέρου και Ξάνθο Πάτμου για τον άδικο χαμό του Γιώργου Τζιβόγλου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσε Α.Ε Λέρου και Ξάνθος Πάτμου για τον άδικο χαμό του Γιώργο Τζιβόγλου που υπηρέτησε και τις δύο ομάδες. 

Α.Ε Λέρου

Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τα νέα του ξαφνικού θανάτου του φίλου μας ΓΙΏΡΓΟΥ ΤΖΙΒΟΓΛΟΥ. Είναι βαθιά θλίψη μας, που μάθαμε για την απώλειά σου και η ομάδα μας θέλει να έκφραση τα θερμά συλλυπητηρια στην οικογένεια και στους οικείους του. ΚΑΛΌ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΦΊΛΕ.......ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΆΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ....

Ξάνθος Πάτμου

Το Δ.Σ ΞΑΝΘΟΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Τζιβογλου Γιώργου, πρώην προπονητή της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Ο Τζιβόγλου γεννήθηκε στο Σουέζ στις 16 Σεπτεμβρίου 1956 και ανήκε στη δύναμη της ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 1976, όταν παραχωρήθηκε ως αντάλλαγμα στον Απόλλωνα (μαζί με τους Νίκο Καρούλια και Τάκη Τιμοθέου) στο πλαίσιο της μεταγραφής του Χρήστου Αρδίζογλου στην Ένωση.

Καθιερώθηκε αμέσως στο κέντρο της άμυνας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», που μεσουρανούσε τότε στην Α’ Εθνική και τον Ιούνιο του 1978 χρίστηκε διεθνής από τον Αλκέτα Παναγούλια, σε ένα φιλικό της Εθνικής στην Αυστραλία (1-1). Κατέγραψε στο ενεργητικό του άλλη μία συμμετοχή με την Ανδρών, στην ήττα με 4-1 στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 1979.

Με τον Απόλλωνα αγωνίστηκε επί έντεκα χρόνια στην Α’ Εθνική, καταγράφοντας στο κοντέρ του 250 συμμετοχές και 4 γκολ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σ’ αυτά τα 250 παιχνίδια δεν αντίκρισε ποτέ την κόκκινη κάρτα, κάτι σπάνιο για κεντρικό αμυντικό! Το 1987, μόλις η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υποβιβάστηκε, αποχώρησε για λογαριασμό του Διαγόρα, με τον οποίο αγωνίστηκε μόλις 3 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία.

«Ρίζωσε» στα Δωδεκάνησα και αφότου ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα έζησε για πολλά χρόνια στη Λέρο, ως υπάλληλος του τοπικού ΟΤΕ, ενώ παράλληλα βοήθησε κατά διαστήματα με την πλούσια πείρα του και την τοπική ομάδα (ΑΕ Λέρου) ως προπονητής. Το 2016 τον βρίσκουμε και στον πάγκο του Ξάνθου Πάτμου, ενώ προς τα τέλη του ίδιου έτους πρόσφερε τις γνώσεις του στον ΑΣ Ίου.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.