Δόξα Καρδάμαινας: «Αν δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο αυτοί που το διοικούν πως θα το αγαπήσουν οι νέοι;»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα και ο κόσμος της Πάτμου μας φιλοξένησε με άψογο τρόπο και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καθαρά ποδοσφαιρική και φίλαθλη. Τους ευχαριστούμε γι αυτό. Η ενέργεια ωστόσο του αναπληρωματικού ποδοσφαιριστή του Ξάνθου καθώς και η απάθεια που επέδειξαν οι υπόλοιποι παίκτες και ο προπονητής απέχει πάρα πολύ από την έννοια του FAIR PLAY. Στο βίντεο της επίμαχης φάσης είναι φανερή η παρεμβολή του αναπληρωματικού παίκτης της Πάτμου η ενοχή του οποίου επιβεβαιώνεται με την αυτόματη απομάκρυνση και των τριών αναπληρωματικών από την εστία αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος. Η αλλοίωση του αποτελέσματος είναι προφανέστατη.

Οι μαύροι παίζουν με τους μπλε και ο σκόρερ φοράει πορτοκαλί! Και όμως οι κανονισμοί είναι τέτοιοι που δικαιώνουν τον παραβάτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής με τον οποίο επικοινωνήσαμε, έχουμε δίκαιο μεν, υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος αλλά δεν έχουμε καμία πιθανότητα δικαίωσης αν υποβάλλουμε ένσταση. Όσοι είναι υπεύθυνοι για τον καταρτισμό των κανονισμών αλλά και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση τους θα πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά για πιο λόγο μειώνεται συνεχώς η αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου και ειδικότερα των νέων για το ποδόσφαιρο.

Να μας πουν αν αξίζει να ασχολούμαστε με το άθλημα. Να μας πουν αν μπορούμε να το καθιερώσουμε ως θεσμό ή ως μια καλή κομπίνα στα φάουλ να εισέρχεται αναπληρωματικός, παράγοντας, φίλαθλος και να σκοράρει ή να αποτρέπει γκολ. Να μας πουν αν ο παρατηρητής, ο διαιτητής και ο βοηθός ελέγχονται ή αν μπορούν να αλωνίζουν και να σβήνουν τους κόπους μιας ομάδας επειδή έτσι θέλουν.

Εμείς ως διοίκηση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να κρατήσουμε τους νέους του χωριού μας στο ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε την διάκριση μέσα από θεμιτούς τρόπους. Ωστόσο ο αγώνας μοιάζει καταδικασμένος σε αποτυχία. Αν δεν αγαπήσουν το ποδόσφαιρο αυτοί που το διοικούν τότε δεν υπάρχει τρόπος να πείσεις τους νέους να το αγαπήσουν.

Με τιμή για το Δ.Σ του συλλόγου

Κ.Καραναστάσης

Δείτε το γκολ του αγώνα με τον οποίο ο Ξάνθος επικράτησε με 1-0 της Δόξας Καρδάμαινας

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.