Πρεμιέρα χωρίς φαβορί

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Μετά από αρκετές ημέρες προετοιμασίας και αναμονής αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει και το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας του Ομίλου νήσων. Ένα πρωτάθλημα που όπως έγινε πέρυσι, ανεβαίνει ο πρώτος στην Α' κατηγορία, ο δεύτερος παίζει μπαράζ ανόδου και δεν πέφτει κανείς.

Η αλήθεια είναι ότι η πρεμιέρα έρχεται αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί για την ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο. Ίσως οι πρώτες σκέψεις να πηγαίνουν στην Α.Ε Λέρου που έκανε μια καλή πορεία πέρυσι και ενισχύθηκε και στον ΠΑΟΚ Κω που παρότι έχασε κάποιους παίκτες παραμένει δυνατός αλλά μέχρι εκεί.

Οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, και έχουν σαν στόχο να πραγματοποιήσουν μια καλή πορεία χωρίς να τους ενδιαφέρει τόσο πολύ ο τίτλος του πρωταθλητή.

Εξάλλου σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς το πιο σημαντικό για αυτές τις ομάδες είναι να διατηρήσουν ζωντανές τις ομάδες τους, τα χωριά τους, τα νησιά τους, και να αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σαν ένα διέξοδο για τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας.

Θα δούμε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές

Το ευχάριστο είναι ότι εκτός απροόπτου φέτος θα δούμε τις περισσότερες ομάδες να χρησιμοποιούν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι αναμένεται να πάρουν φέτος εμπειρίες. Εξάλλου οι περισσότερες ομάδες που δεν είχαν στόχο πρωταθλητισμού πέρυσι χρησιμοποίησαν αρκετά παιδιά.

Καλή αρχή λοιπόν και στην Β' κατηγορία, και ας είναι μια χρονιά, χωρίς τραυματισμούς.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.