O Παντελής Τριτσάρης στο Giafkasports.gr

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010

tritsaris2

O Παντελής Τριτσάρης ξεκίνησε την καριέρα του απο την Α.Ε Δικαίου και ήδη έχει κάνει το βήμα παραπάνω με την μεταγραφή που πήρε το καλοκαίρι που μας πέρασε στον Διαγόρα,μια απο τις ομάδες που αν και νεοφώτιστη στην Γ΄Εθνική του Νοτίου Ομίλου,πρωταγωνιστεί και είναι πρώτη στην βαθμολογία.Ο Παντελής αν και 19 ετών είναι 1.95 και έχει στο ενεργητικό πολλές διακρίσεις.Αναυτικά:Έχει αγωνιστεί για δύο χρονιές στην μικτή Δωδ/σου και την δεύτερη χρονιά ήταν 2ος σκόρερ της ομάδας και 1ος ριμπάουντερ.Στο Final-4 με το εφηβικό της Α.Ε Δικαίου στην Κάλυμνο,όταν η ομάδα το κατέκτησε ήταν 3ος σκόρερ του τουρνουά,στην καλύτερη πεντάδα αλλά και MVP.Ακόμη έχει βγει πρώτος σκόρερ σε Final-4 παίδων στην Ρόδο,αλλά και πρώτος σκόρερ σε Final-4 με το εφηβικό που έγινε στην Κω.

1. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

Φέτος, κύριος στόχος μου είναι να γίνω καλύτερος μέσα από καθημερινή προσπάθεια. Θέλω να διεκδικήσω όσα περισσότερα  λεπτά συμμετοχής μπορώ σε κάθε παιχνίδι και να βοηθήσω από κοινού με τους συμπαίκτες μου να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας.

2. Παρακολουθείς καθόλου, τις εξελίξεις για τις ομάδες της Κω;

Προσπαθώ  να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις  του Τοπικού πρωταθλήματος, όπου συμμετέχουν και οι ομάδες της  Κω μέσω ίντερνετ και τοπικών εφημερίδων.

3. Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου στο μπάσκετ;

Αυτό  που σκέφτομαι είναι η προσπάθεια και η προσήλωση  στην καθημερινή προπόνηση για να γίνομαι καλύτερος και πιστεύω ότι τα υπόλοιπα θα έρθουν φυσιολογικά. Θέλω να κάνω μικρά και σταθερά βήματα προόδου και να παίξω όσο ψηλότερα μπορέσω.

4. Ποιος είναι ο προπονητής που σε βοήθησε περισσότερο μέχρι τώρα στην πορεία σου στον χώρο;

Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία  και προσπαθώ να παίρνω απ’ όλους  ότι μπορεί να με βοηθήσει. Ήμουν  τυχερός, γιατί όταν πρωτοξεκίνησα  το μπάσκετ είχα προπονητή τον κ. Τζομάκα Δημήτρη ο οποίος μου έμαθε τα βασικά βήματα, μου ενέπνευσε το πάθος για το μπάσκετ, την υπομονή, και ότι μέσα απ’ την προπόνηση γίνεσαι καλύτερος. Έτσι έφτασα τώρα να παίζω στη Γ΄ Εθνική με τον Διαγόρα και προπονητή τον κ. Τσακίρη Γιάννη ο οποίος ζήτησε τη μεταγραφή μου από την ΑΕ Δικαίου και έτσι μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Γ’ Εθνική.

5. Αν και νεοφώτιστη στην Γ' Εθνική του Νοτίου Ομίλου, η ομάδα του Διαγόρα είναι πρώτη στην βαθμολογία. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;

Στόχο της ομάδας αποτελεί, αρχικά, η παραμονή στην Γ’ Εθνική και έπειτα ότι καλύτερο μπορεί να έρθει. Δεν μας «ζαλίζει» η κορυφή απλά μας δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις και σύμφωνα με τον προπονητή μας κ. Τσακίρη βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε μέσα από τη σκληρή καθημερινή προπόνηση να κερδίζουμε.

6. Eίσαι μόλις 19 ετών. Πως είναι η ζωή μακριά από το σπίτι σου και πως είναι η καθημερινότητα σου στην Ρόδο;

Η ζωή μακριά από το σπίτι και την οικογένεια δεν εύκολη, ιδιαίτερα για έναν αθλητή, αλλά αφού αγαπάω το μπάσκετ και έχω φιλοδοξίες, είμαι υποχρεωμένος να προσπαθήσω. Η καθημερινότητα περιλαμβάνει προπονήσεις πρωινές & απογευματινές οι οποίες απαιτούν καλή ζωή και ξεκούραση. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Διαγόρα για τις διευκολύνσεις που μου παρέχει στη διαμονή και τη διατροφή μου στη Ρόδο.

7. Υπάρχει κάποιος αθλητής-ίνδαλμα στον οποίο θέλεις να μοιάσεις;

Υπάρχουν  πολλοί καλοί Έλληνες παίκτες , αλλά αυτός που θαυμάζω περισσότερο  είναι ο Δ. Διαμαντίδης, παρόλο που δεν παίζουμε στην ίδια θέση, γιατί κάνει το μπάσκετ να φαίνεται τόσο απλό.

tritsaris3

8. Γνωρίζω ότι κάνεις και ατομικές προπονήσεις με τον προπονητή στον Διαγόρα, τον κ. Τσακίρη. Πόσο σε βοηθάει αυτό;

Οι ατομικές προπονήσεις που κάνω καθημερινά με τον κ. Τσακίρη με βοηθούν πάρα πολύ κυρίως στη τεχνική. Οι συμβουλές και οι οδηγίες του με κάνουν καλύτερο. Μόνο το ότι ασχολείται με την ατομική μου βελτίωση σημαίνει ότι πιστεύει σε μένα γι’ αυτό κι’ εγώ προσπαθώ να μην διαψεύσω τις προσδοκίες του.

9. Παράλληλα με το μπάσκετ, σκέφτεσαι καθόλου τις σπουδές σου, ή έχεις επικεντρωθεί μόνο στο να παίξεις επαγγελματικό μπάσκετ;

Για τη φετινή χρονιά αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με το μπάσκετ αλλά στο άμεσο  μέλλον σίγουρα θα συνδυάσω τις σπουδές  με το μπάσκετ.

10. Έχεις αγωνιστεί με την μικτή Δωδ/σου στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, πόσο σε βοήθησε αυτό;

Η συμμετοχές μου με τις μικτές στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, όταν ήμουν 15 ετών, με βοήθησε  να  δω και να καταλάβω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί και εξελίξιμοι αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και ότι μόνο με σκληρή δουλειά θα καταφέρω να προχωρήσω και να υλοποιήσω τους στόχους μου.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.