Ένας 94αρης βασικός και ένας του 95 και μετά στην 18αδα

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011

epsd

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την παρ.8 του άρθρου 19 του ΚΑΠ τα Σωματεία Α και Β κατηγορίας υποχρεούνται στους αγώνες πρωτ/τος και κυπέλλου να χρησιμοποιούν ένα (1) ποδοσφαιριστή γεννηθείς 1994 και μεταγενέστερα που έχει δικαίωμα να αγωνίζεται σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ο όποιος θα μετέχει υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού. Και ένας ποδοσφαιριστής γεννηθείς το 1995 και μεταγενέστερα στην δέκα οκτάδα (φύλλο αγώνα) υποχρεωτικά. Απαγορεύεται η συμμέτοχη σε αγώνα οι αγώνες του πρωταθλήματος και κυπέλλου της Γ κατηγορίας περισσότερων των δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα έξη (36) ετών. Άρθρο 37 παρ,5, ΚΑΠ.
Β)Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν από την έναρξη του αγώνα ,ο διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν, σε βάρος δε της υπαίτιας η των υπαίτιων ομάδων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του ΚΑΠ. Κυρώσεις, εφόσον όμως η ιδία παράβαση πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια, του αγώνα ,λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή ,στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση ,η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ.11 του ΚΑΠ. Κύρωση. Σε κάθε περίπτωση ο διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα χωρίς την συμμετοχή του ποδοσφαιριστή γεννηθείς το 1994 και μεταγενέστερα η περισσότερων των δυο(2) ποδοσφαιριστών για την Γ κατηγορία άνω των Τριάντα έξη (36) ετών ,τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3)μηνών.
Γ)Σε περίπτωση αποβολής του ποδοσφαιριστή γεννηθείς το 1994 και μεταγενέστερα για την Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτόν. Το σωματείο δεν υποχρεούται ,στην περίπτωση αυτή, να συμπληρώσει τον αριθμό των ποδοσφαιριστών της κατηγορίας αυτής.
Δ) Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών ,ως χρονολογία γέννησης τους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης τους.
Διευκρινίζεται ότι οι ποδ/στες που έχει γεννηθεί το 1994 και 1995 ανήκουν στην κατηγορία αυτή έως το τέλος της ποδ/κής περιόδου 2011-2012.
Δύναται να αντικατασταθεί ο ποδοσφαιριστής γεννηθεις το 1994 μεταγενέστερα μόνο με ποδοσφαιριστή που έχει δικαίωμα να αγωνίζεται σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ της ίδιας ηλικίας ,δηλαδή γεννηθείς το 1994 και μεταγενέστερα

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.