Τώρα ή ποτέ

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011

aekws-aodikaiou0-0

Έφτασε μία  από τις πιο κρίσιμες ώρες, για  την ιστορία του τοπικού μας  ποδοσφαίρου, που πλέον η συνένωση που οραματιζόμαστε εδώ και χρόνια, μπορεί (και πρέπει) να γίνει πραγματικότητα, αρκεί αυτοί που θα την «τρέξουν», να έχουν την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αναλογιστούν την βαρύτητα του εγχειρήματος.

Κάποτε επιτέλους, πρέπει να μιλήσουμε και έξω από τα δόντια, δημόσια, και όχι μόνο στα καφενεία.

Όπως δήλωσαν  και οι δύο Πρόεδροι των ομάδων μας, Θ. Πίτσης (Δίκαιος) και Δ. Κώστογλου (ΑΕΚΩΣ) θέλουν και οι δύο την συνένωση. Ωστόσο, δεν έγινε ποτέ καμία ουσιαστική συζήτηση γι’ αυτήν. Αυτό είναι θεμιτό από μία άποψη, αφού και οι δύο ομάδες πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και είναι φυσικό ΚΑΜΙΑ να μην θέλει να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή και να αφήσει την άλλη ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο, όπως ακούστηκε και από τις δύο πλευρές. Για να γίνει αυτό θέλει πολύ ωριμότητα, κάτι που δεν έχει κανένας μας.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΤΟΥ ΑΟ. ΔΙΚΑΙΟΥ

Ο Α.Ο Δικαίου, τα τελευταία 3 χρόνια έχει δαπανήσει πολλές χιλιάδες ευρώ, για να φτιάξει ένα αξιόλογο σύνολο και ιδιαίτερα φέτος, με ένα πολύ υψηλό μπάτζετ και τους καλύτερους (κατά γενική ομολογία) παίχτες, έκανε την υπέρβαση, με μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα και όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσε να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή

Η ΑΕΚΩΣ

Η ΑΕΚΩΣ με ένα  πολύ μικρότερο μπάτζετ ξεκίνησε την χρονιά, με στόχο να έχει να έχει μία καλή πορεία και …ότι βγει. Η ομάδα, παρά τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετώπισε καθ’ όλη την διάρκεια της σαιζόν, κατάφερε και πέτυχε το ..ακατόρθωτο. Δηλαδή, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, να είναι μπροστά στην βαθμολογία και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Και θέλει - όπως είναι και γι’ αυτήν φυσικό- να πάρει το πρωτάθλημα, για να αποδείξει ότι, στο τέλος μπορεί να έμειναν λίγοι (τόσο από παίχτες όσο και από παράγοντες) αλλά η ψυχή είναι που μετράει και όχι το χρήμα.

ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ «ΚΑΘΑΡΑ»

Κανένας υγιής  φίλαθλος λοιπόν, δεν θα μπορούσε να ζητήσει από τις δύο ομάδες να κάνουν πίσω την τελευταία στιγμή. Αυτό όμως που περιμέναμε, είναι  να μην πολεμήσουν μεταξύ τους, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, σε έναν «εμφύλιο» πόλεμο, που έκανε κακό και στους δύο. Έπρεπε να αφήσουν να παιχτεί το παιχνίδι «καθαρά» και από τις δύο πλευρές (και ας ισχυρίζονται άλλα) και ας το έπαιρνε … ο καλύτερος. Αλλά απ’ ότι ξέρουμε όλοι, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να χαλάσουν και οι σχέσεις των δύο σωματείων.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η επόμενη μέρα, θα πρέπει να βρει ενωμένες τις δύο  ομάδες μας. Θα πρέπει οι δύο διοικήσεις, να ξεπεράσουν τις όποιες διαφωνίες  είχαν ή δημιούργησαν φέτος και να κοιτάξουν το μέλλον μαζί, γιατί έτσι συμφέρει και τους δύο αλλά και το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Να ξεπεράσουν τους εγωισμούς και τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και να αποδείξουν ότι νοιάζονται πραγματικά για το καλό του Κωακού Ποδοσφαίρου, όπως δηλώνουν δεξιά και αριστερά και να δουν να συνενώσουν όλες τις ομάδες του Νησιού σε μία, χωρίς να διαλύσουν οι υπόλοιπες ομάδες, αλλά να συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα και να δίνουν τους καλύτερους παίχτες, στην πρώτη ομάδα μας (είτε είναι η ΑΕΚΩΣ, ή ο Δίκαιος, είτε όπως αυτή μετονομαστεί μετά την συνένωση)

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Η συνένωση συμφέρει και τους δύο και ας το καταλάβουν. Αν η ΑΕΚΩΣ κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε τα πράγματα γι’ αυτήν θα είναι πολύ δύσκολα, λόγω του μεγάλου οικονομικού κόστους. Εδώ φέτος, με ένα πολύ μικρό μπάτζετ και είχε δυσκολίες, φανταστείτε τι δυσκολίες θα έχει να αντιμετωπίσει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά και την στήριξη των φιλάθλων της στο γήπεδο, που φέτος δεν είχε και μπορεί να μην έχει ούτε του χρόνου. Δηλαδή με λίγα λόγια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε να επαναλαμβάνεται, η περίπτωση του Ανταγόρα.

Ο Δίκαιος μπορεί να βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, γιατί υπάρχουν περισσότερα  άτομα στην διοίκηση και οι φίλαθλοι ενισχύουν με κάθε τρόπο (οικονομικά και ψυχολογικά) την ομάδα, όμως η φετινή υπέρβαση έφτασε στα όρια της την διοίκηση και σίγουρα εάν ανέβει στο Περιφερειακό, θα θέλει περισσότερους παράγοντες για να ενισχύσουν οικονομικά και να συμμετάσχουν στην νέα διοίκηση.

Εάν ο Δίκαιος δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε θα φύγουν αρκετοί παίχτες, θα πέσει κατά πολύ το μπάτζετ και η δυναμική της ομάδας και ίσως αργήσει πολλά χρόνια για να ξαναεπενδυθούν τόσα χρήματα, για την ομάδα.

Υ.Γ. Ας «ζυγίσουν» καλά τα πράγματα λοιπόν οι δύο διοικήσεις των ομάδων και μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ας πάρουν την καλύτερη απόφαση, τόσο για τα σωματεία τους, όσο και για το καλό του Κωακού ποδοσφαίρου.

Στάθης Πίτσης

Πηγή: Εφημερίδα "Βήμα της Κω"

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.