Δώστε τους το δικαίωμα γιατί μπορούν...

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 05 Απριλίου 2011

dikaios-omilosefiviko

Το πως διαχειρίζεται κάθε ομάδα τους μικρούς που έχει είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές και την φετινή χρονιά.Πολλές ομάδες στον βωμό του πρωταθλητισμόυ δεν είχαν χώρο για όλους τους μικρούς,και άλλες πάλι ομάδες τους είχαν κυρίως για το εφηβικό αφού και εκεί στόχος ήταν το πρωτάθλημα.

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι έστω και λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος οι ομάδες μας δίνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα παιδιά που τα επόμενα χρόνια θα πλαισιώσουν τις αντρικές ομάδες.Η Δόξα Καρδάμαινας αγωνίστηκε εκτός έδρας σχεδόν με το εφηβικό τμήμα αφού μόνο 4 ποδοσφαιριστές ήταν οι "μεγάλοι".Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν θετικό αλλά η ομάδα ουσιαστικά έχει σωθεί και όσοι ήταν στο γήπεδο είχαν να λένε για το πολύ καλό ποδόσφαιρο που προσπάθησε να παίξει η Δόξα.

Στον ΠΑΟΚ Κω εδώ και μερικές αγωνιστικές ο Μιχάλης Παπαγιαννόπουλος έχει δώσει ευκαιρίες σε πολλούς πιτσιρικάδες απ'το εφηβικό που δείχνουν να αρπάζουν την ευκαιρία και απο παιχνίδι σε παιχνίδι γίνονται καλύτεροι.

Με τον Αστέρα Παστίδας η Α.Ε Κως χρησιμοποιήσε παρα πολλούς μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές (Ντιμιτρίεβιτς,Καρακιόζης,Πλατέλλας,Μαργαρίτης,Νίκου,Κόπελλος,Συμεόνοφ) κάτι το οποίο ευχαρίστησε τον κόσμο πιο πολύ και απ'την εμφατική νίκη.

Ο Δίκαιος έχει δώσει ευκαιρίες σε τρεις "μικρούς" ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά αλλά υπάρχουν κάποια παιδιά που τα παρακολουθεί απο κοντά.Και εδώ που τα λέμε πρέπει να τα προσέξει περισσότερο γιατί οι δικοί του πιτσιρικάδες πήραν το πρωτάθλημα.

Ακούω δεξιά και αριστερά ότι έχουμε παιδιά στο νησί για να πλαισιώσουν μια ομάδα στο περιφερειακό πρωτάθλημα.Φυσικά και έχουμε αλλά πρέπει να τα πιστέψουμε.Δεν γίνεται να λέμε ότι μπορούν κάποιοι να παίξουν στην Δ' και να μην τους χρησιμοποιούν οι ομάδες τους,ούτε στο τοπικό.Πρέπει να πάρουν εμπειρίες,δεν γίνεται απ'το εφηβικό να παίξεις Δ' Εθνική.Υπάρχει μια μικρή σκαλίτσα και πρέπει να δώσουν στα παιδιά το δικαίωμα να την ανέβουν γιατί μπορούν...

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.