Ο Μιχάλης Κεφαλιανός στο Giafkasports.gr

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

kefalianos

Σίγουρα το να παίρνεις συνέντευξη απο έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει τόσους τίτλους και θεωρείται ως ένας απ'τους καλύτερους αθλητές του κόσμου,αποτελεί πρόκληση.Εμείς βρεθήκαμε με τον Μιχάλη Κεφαλιανό και τον προπονητή του Δαυίδ Μπαλάσα και τα είπαμε σε ρυθμούς πιο χαλαρούς και πιο ανθρώπινους.

Επειδή αρκετός κόσμος είναι αυτός που ρωτάει,τι σημαίνει η πρόκριση στο Mr Olympia 2011;

Μιχάλης: Στο δικό μας άθλημα είναι είναι κάτι αντίστοιχο με τους Ολυμπιακούς αγώνες.Πρόκριση για να παίξεις στους Ολυμπιακός αγώνες.Είναι κάτι μεγάλο για τα Ελληνικά δεδομένα,ήταν άπιαστο όνειρο το οποίο και καταφέραμε για 2η φορά και συνεχίζουμε.

Σε πηγαίνω πολλά χρόνια πίσω.Πως σου ήρθε αυτή η ιδέα να ξεκινήσεις το bodybuilding;

Μιχάλης: Ξεκίνησα τελείως ερασιτεχνικά το 1992.Είδα κάποιες ταινίες και έτσι ξεκίνησα αυτό το σπορ.Ήθελα να γίνω όπως αυτούς που έβλεπα και έτσι μου έγινε μια καλή συνήθεια,ένας τρόπος ζωής και μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα απ'την Αυστραλία αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενταντικά και ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό με τοπικούς και πανελλαδικούς αγώνες.

Ποιές θυσίες απαιτούνται για να καταφέρεις να προχωρήσεις σε ένα τέτοιο επίπεδο;

Μιχάλης:Οι θυσίες είναι παρα πολλές.Απλά κάποια στιγμή αγαπάς το άθλημα και οι θυσίες γίνονται χαρά και ευχαρίστηση και αυτό μας γεμίζει και δεν στερούμαστε τίποτα πιστεύω.

kefalianos2

Πόσο εύκολο είναι να υποστηριχθεί οικονομικά μια τέτοια προσπάθεια;

Δαυίδ: Στον οικονομικό τομέα περνάμε δύσκολα.Υπάρχει βέβαια ένας χορηγός (Σιατραβάνης Αλέξανδρος) ο οποίος έχει συνεισφέρει τα μέγιστα,είναι πάντα δίπλα μας και τον ευχαριστούμε γι'αυτό.Εμείς με την σειρά μας προσπαθούμε με την δουλειά.Ο Μιχάλης όπως ξέρουν οι περισσότεροι είναι οδηγός ταξί,χωρίς δική του άδεια,με 4 παιδιά και κάνει ένα αγώνα για να μπορέσει να τα φέρει εις πέρας.Στο άθλημα που κάνει έχει ήδη φτάσει στην κορυφή,είναι απ'τους καλύτερους στον κόσμο,αλλά είναι και πρωταθλητής σαν πατέρας.Θα θέλαμε πραγματικά αν υπάρχει θέληση απο οποιονδήποτε να συνεισφέρει όπως μπορεί σε αυτήν την προσπάθεια γιατί ο Μιχάλης έχει κάνει το νησί μας την Κω,γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Ο Μιχάλης ουσιαστικά διαφημίζει το νησί και στο εξωτερικό.Ποιά είναι η βοήθεια της πολιτείας;

Δαυίδ: Δεν έχουμε απευθυνθεί σε κάποιον αρμόδιο.Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή την οποία θέλουμε κοντά μας.

Υπάρχουν παιδιά σε αυτόν τον χώρο που θέλουν να ασχοληθούν με το bodybuilding εδώ στο νησί;

Δαυίδ: Υπάρχουν αρκετά παιδιά τα οποία ασχολούνται ήδη στο γυμναστήριο (David) οι οποίοι έχουν κερδίσει πανελλήνια πρωταθλήματα,έχουν παίξει σε ευρωπαικούς και παγκόσμιους αγώνες και ελπίζω να ακουλουθήσουν τα βήματα του Μιχάλη.

Πως προετοιμάζεται ένας αθλητής πριν απο μια μεγάλη διοργάνωση;

Μιχάλης: Στην αρχή βγάζουμε ένα πλάνο με τον προπονητή μου,για τον στόχο που έχουμε,προσπαθώ να είμαι συνεπής στις προπονήσεις,ακολουθώ αυστηρή διατροφή και το αποτέλεσμα φαίνεται στο τέλος και μέχρι τώρα ότι έχουμε κάνει πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει.

Πόσα χρόνια είστε μαζί σαν προπονητής και αθλητής;

Δαυίδ: Απ'το 1998 είμαστε μαζί,εγώ ως προπονητής του Μιχάλη απ'την αρχή πίστεψα ότι θα φτάναμε πολύ ψηλά.Ο Μιχάλης είναι στρατιώτης σε αυτό που κάνει,και μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη,γι'αυτό και έχουμε πετύχει το απόλυτο να φτάσουμε να αγωνιζόμαστε στον αγώνα για τον Mr Olympia (16-17 Σεπτεμβρίου στο Las Vegas).Νιώθω πολύ περήφανος γι'αυτόν όπως και όλη η Ελλάδα.

Μιχάλης: Έγω θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δαυίδ αν και αυτό είναι πολύ λίγο γι'αυτόν τον άνθρωπο.Για εμένα,όλη μου την οικογένεια αλλά και την γυναίκα μου την Ελένη αυτός ο άνθρωπος σημαίνει παρα πολλά και τον θεωρώ σαν μεγάλο μου αδερφό.

Για πόσο καιρό ακόμα θέλεις να ασχολείσαι με το bodybuilding;

Μιχάλης: Μετά τις τελευταίες επιτυχίες αν μπορούσα θα αγωνιζόμουν για μια ζωή.Θέλω να πιστεύω ότι έχω πολλά να δείξω ακόμα και αυτό με κάνει να συνεχίζω πιο δυνατά.Ο χρόνος θα δείξει.

Θα ήθελες να ασχοληθούν τα παιδιά σου με αυτό;

Μιχάλης: Θα ήθελα βέβαια.Παρα να πηγαίνουν στις καφετέριες,να γυρνούν δεξιά και αριστερά και να είναι με τις ώρες στο Internet καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί ο αθλητισμός προσφέρει παιδεία,υγεία,κοινωνικότητα και αυτή την συμβουλή δεν την δίνω μόνο στα παιδιά μου αλλά στα παιδιά όλου του κόσμου.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο στον προπονητή μου τον Δαυίδ τον Μπαλάσα,στον σπόνσορα μου τον Σιατραβάνη Αλέξανδρο,στην γυναίκα μου Ελένη γιατί για μένα είναι ήρωας και σε δύο ακόμα χορηγούς μου στον κ.Χατζηδημήτρη (κατεψυγμένα είδη) και στους Αδελφούς Κλαδά.

Μερικές απ'τις διακρίσεις του Μιχάλη Κεφαλιανού:

6 φορές Mr.Ελλάς,3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.Σε 11 αγώνες 8 φορές ήταν στους καλύτερους αθλητές του κόσμου,ενώ πριν λίγες μέρες κατέκτησε την 3η θέση στην Αυστραλία που του δίνει το εισιτήριο για να αγωνιστεί στο Mr. Olympia.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.