Η απάντηση του Απόλλων Καλυθιών στην Αναγέννηση Ιαλυσού

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

aekws-kalithies_photo5

H ανακοίνωση του Απόλλων Καλυθιών:

"Κύριοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Απόλλων Καλυθιών θέλοντας να δώσει και επίσημα την δική του εκδοχή για το συμβάν της Κυριακής και να ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο της Δωδεκανήσου αλλά και να απαντήσει σε κάποιες ανυπόστατες καταγγελίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ομάδας της Αναγέννησης – Ιάλυσος σε συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας αποφάσισε να εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση: Βλέποντας τι κλίμα που άρχισε να δημιουργείται από το βράδυ της παρασκευής όπου μία παρεξήγηση σε μπαρ της Ιαλυσού εξελίχθηκε σε καυγά με αποτέλεσμα παράγοντας της ομάδας μας και η αρραβωνιαστικιά του να καταλήξουν στο νοσοκομείο και είχε ως αποτέλεσμα στο άκουσμα αυτής της είδησης στο χωριό μας όλοι να συνδέουν το συμβάν αυτό με το παιχνίδι της Κυριακής, συγκαλέσαμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο το Σάββατο 19.03.2011 και πήραμε - για πρώτη φορά - έκτακτα μέτρα με την τοποθέτηση σεκιούριτι και με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο ακροβολισμένο στην εξέδρα ώστε να έχουμε τον έλεγχο και να αποτραπούν τυχόν επεισόδια. Αυτό το καταφέραμε καθώς από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι και την λήξη του δεν σημειώθηκε το παραμικρό στις εξέδρες όπου υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων οι οποίοι αποχώρησαν ήρεμα και όλοι μαζί από το γήπεδο. Όλα ξεκίνησαν από την απαράδεκτη, για ποδοσφαιριστή, την οποία και καταδικάζουμε συμπεριφορά του κ. Μαλιάκα ο οποίος αφού ήταν εριστικός από την προθέρμανση και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θεώρησε σωστό να επιτεθεί φραστικά στην αρχή και χειροδικώντας στην συνέχεια κατά του προπονητή της ομάδος μας κ. Δογιάμα. Στην συμπλοκή που ακολούθησε αναμείχθηκαν και άλλοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο ομάδων αλλά σε καμία περίπτωση οπαδοί της ομάδος μας. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προσπαθώντας να ηρεμήσουν την κατάσταση παρακαλούσαν τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη της ομάδας της Αναγέννησης Ιάλυσου να μπουν στα αποδυτήρια αλλά αυτοί αρνούνταν και συνέχιζαν να προκαλούν. Οι πόρτες που οδηγούν στα αποδυτήρια ήταν κλειστές και τα κλειδιά τα κρατούσε ο παρατηρητής του αγώνα κ. Παπαοικονόμου Κώστας. Η μόνη πόρτα που ήταν ανοικτή ήταν αυτή που οδηγεί από τον αγωνιστικό χώρο στα αποδυτήρια η οποία έκλεισε από μέλη της Διοίκησης μόλις άρχισαν οι συμπλοκές με αποτέλεσμα κάποιοι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας να μείνουν στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα σε οπαδούς της ομάδας μας χωρίς να τους πειράξει κανείς ( μπορείτε να τους ρωτήσετε αν θέλετε ήταν ο Αξιώτης, ο Σταυλάς και 2 – 3 άλλοι). Μετά αφού είχε εκτονωθεί η κατάσταση στο χώρο των αποδυτηρίων τα μέλη μας συνόδευσαν την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας με ασφάλεια στο πούλμαν περνώντας μέσα από τους οπαδούς της ομάδας μας που βρίσκονταν στο χώρο πίσω από τα αποδυτήρια χωρίς να τους ακουμπήσει κανείς. Από την πλευρά μας κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να μην υπάρχουν προβλήματα και θα τα καταφέρναμε πλήρως εάν δεν ήταν οι προκλητικοί κύριοι της Αναγέννησης όπως ο κ. Μαλιάκας, ο βοηθός προπονητή κ. Καράμπης και άλλοι.

Τώρα θέλοντας να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της Αναγέννησης – Ιάλυσος.

Στον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου που επικαλείστε να συμπεριλάβετε και το γεγονός ότι οι πρόεδροι των ομάδων χρειάζονται πλέον ¨φίλους¨ για να πάνε σε άλλο γήπεδο. Γιατί στην ανακοίνωσή σας δεν σχολιάζετε το γεγονός ότι δεν έγινε το παραμικρό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα; Από πότε απαγορεύεται οι φίλαθλοι να συνδυάζουν το γήπεδο με μία βόλτα με το σκύλο τους; Μάλλον εσείς ήσασταν σε άλλο γήπεδο και βλέπατε μασκοφόρους με ρόπαλα να εισέρχονται στο γήπεδο και να στρέφονται απειλητικά προς τους ποδοσφαιριστές σας. Κύριε Χατζηνικήτα αφού όπως λέτε οι πόρτες ήταν ανοικτές και έμπαινε μέσα όποιος ήθελε τότε γιατί χρειάστηκε μετά από μισή ώρα που φτάσατε στα αποδυτήρια να σας ανοίξουν την πόρτα για να μπείτε εσείς και η « συνοδεία » σας; Εμείς σαν Διοίκηση έχουμε αποδείξει ότι είμαστε κατά της βίας, καταδικάζουμε την όποια ύπαρξη και χρήση ροπάλων και κάνουμε έρευνες ανάμεσα στους φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο για να βρεθούν υπαίτιοι και στην συνέχεια να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην επαναληφθεί εσείς όμως θα τιμωρήσετε τους ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων; Μπορείτε εύκολα να τους βρείτε φτάνει να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να ρωτήσετε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές σας που μας έλεγαν ότι όπου πάτε εξαιτίας του κ. Μαλιάκα και μερικών άλλων γίνονται πάντα φασαρίες. Κύριοι της Αναγέννησης σας προκαλούμε να έρθετε και να μας δείξετε σε φωτογραφίες ποιοι φίλαθλοι βρίσκονταν στο χώρο των αποδυτηρίων και εμείς θα σας αποδείξουμε με ταυτότητες και ότι άλλο στοιχείο θέλετε ότι όσοι βρίσκονταν στο χώρο ήταν μέλη της Διοίκησης και ποδοσφαιριστές μόνο. Αφού επικαλείστε τις φωτογραφίες ως αδιάψευστους μάρτυρες εξηγήστε μας γιατί σε μία από αυτές ο γενικός αρχηγός της ομάδος σας κ. Καράμπης αντί να βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια εμφανίζεται να κρατάει από το λαιμό παράγοντα της ομάδας μας;
Επικαλείστε ότι 20 – 25 άτομα που, όπως ειρωνικά αναφέρεστε, αποτελούν το πολυπληθές Δ.Σ. του κ. Πολυχρόνη έβριζαν τους ποδοσφαιριστές σας. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι ναι είμαστε πολυπληθές Δ.Σ. αλλά κανένας από αυτούς που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο δεν έβρισε τους ποδοσφαιριστές( Επικαλούμαστε για του λόγου το αληθές τα μέλη της Ε.Π.Σ.Δ. κ.κ. Ψυλλάκη, Μιχελαράκη. Κόκκινο, Νικολουδάκη, Διακογεωργίου, Καλαθενό και Θεοδώρου που βρίσκονταν στις εξέδρες και τους οποίους ΕΜΕΙΣ καλέσαμε).
. Αυτοί που βρίζανε (κάποιους και όχι όλους) τους ποδοσφαιριστές σας βρίσκονταν στην εξέδρα και έβριζαν τον κ. Μαλιάκα αφού προηγουμένως αυτός τους έδειξε προκλητικά τα γεννητικά του όργανα.
Κ. Μαλιάκα που σε δηλώσεις σας αναφέρετε ότι μέλη της Διοίκησης σας απειλούσαν να ηρεμήσετε απορούμε πως την παράκληση να μην προκαλείτε την εξέδρα την εκλαμβάνετε ως απειλή και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως την επιθυμία σας να βρίζουν μόνο εσάς από την αποστολή της ομάδος σας καθώς αυτό σας φτιάχνει και έτσι μπορείτε να αποδώσετε ( όπως ζητήσατε εσείς ο ίδιος πριν το παιχνίδι αν θυμάστε…. ) την μετατρέψατε σε εκνευρισμό γιατί σας έβριζαν.

Κύριοι του Δ.Σ. της Αναγέννησης εμείς σαν Διοίκηση θεωρούμε ΕΣΑΣ υπεύθυνους για την δημιουργία αυτού του κλίματος πριν το παιχνίδι. Θα πρέπει να αναλογιστείτε γιατί εδώ και πέντε χρόνια, που είμαστε στην Διοίκηση, έχουν περάσει πολλές ομάδες από το γήπεδό μας που ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήρθαν και έφυγαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα μόνο με εσάς να υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα λόγω των δηλώσεων του κ. Χατζηνικήτα και κ. Μαλιάκα σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου ο μεν κ. Χατζηνικήτας δήλωσε ότι ζητάει συγνώμη μόνο όταν φταίει και ο κ. Μαλιάκας ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει μία συγγνώμη από εμάς έστω και καθυστερημένα…..
ΣΥΓΝΩΜΗ κ. Χατζηνικήτα που επιτρέψαμε την είσοδο στο γήπεδο άτομα που συνοδεύονταν από τα σκυλιά τους. Σας υποσχόμαστε ότι δεν θα ξανασυμβεί και ΣΥΓΝΩΜΗ γιατί, εν αντιθέσει με εσάς που στο πρώτο παιχνίδι στην Ιαλυσό παρακολουθούσατε απαθέστατος να προπηλακίζονται παράγοντες και φίλαθλοι της ομάδας μας εμείς όλοι προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε την αποστολή της ομάδος σας και τους φιλάθλους σας.

ΣΥΓΝΩΜΗ κ. Μαλιάκα που μετά την πολύχρονη καριέρα σας σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες αναγκαστήκατε να ζήσετε στο γήπεδο των Καλυθιών την πρωτόγνωρη για εσάς εμπειρία να σας βρίζουν οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας……….

ΣΥΓΝΩΜΗ κ. Καράμπη που στην επίδειξη πολεμικών τεχνών που μας κάνατε απέναντι στον δεκαεξάχρονο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Γεννημαχλέλη, σας επιτέθηκαν προκειμένου να προστατέψουν τον μικρό αντί να σας χειροκροτήσουν και να σας αφήσουν να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας.

Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό πέρασαν στα ψιλά τα εγκλήματα της διαιτησίας κατά της ομάδας μας όπου ο κ. Μάμμης δεν υπέδειξε δύο καταφανέστατα πέναλτυ υπέρ της ομάδας μας και μία κόκκινη κάρτα στην φάση, που κερδίσαμε το φάουλ έξω από την περιοχή και στην συνέχεια πετύχαμε το γκολ της ισοφάρισης, όπου ο ποδοσφαιριστής μας ήταν σε προφανή θέση για γκολ και ο αμυντικός υπέπεσε σε φάουλ τραβώντας τον από την φανέλα και σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίκτης.

Πέρα από όλα αυτά αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε ένα μεγάλο και ειλικρινές ΣΥΓΝΩΜΗ από όλους του υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους της ομάδας μας γιατί τέτοια περιστατικά θεωρούμε ότι αμαυρώνουν την ιστορία και το όνομα του Απόλλων και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για όσο καιρό θα είμαστε ακόμα στη Διοίκηση της ομάδας μας να μην επαναληφθούν".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.