Κρίμα να χαθεί το ταλέντο τους...

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2011

talentapodosfairo

Η Κως και γενικότερα τα Δωδ/σα έβγαλαν πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές που δυστυχώς δεν είχαν την δυνατότητα (ήταν δύσκολα τα χρόνια) να κάνουν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους.Σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει ή θα ξέρετε κάποιους ποδοσφαιριστές στο νησί που είχαν το ταλέντο αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν καριέρα..

Ο Στέργος Μαρίνος και ο Βαγγέλης Πλατέλλας έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες στα παιδιά που ξεκινούν το ποδόσφαρο,καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν τα μάτια τους στα νέα ταλέντα της Δωδεκανήσου.

Απ'την αρχή της χρονιάς έχω συναντήσει κάποια ταλέντα στο νησί που στην αρχή με έκαναν να χαρώ αλλά στην συνέχεια με απογοήτευσαν.Η συμμετοχή τους στην Α1 κατηγορία (και όχι μόνο) φαίνεται ότι τους αρκεί και έχουν σταματήσει να δουλεύουν,ακούγοντας πολλές φορές τα ....μεγάλα λόγια των γονιών τους.

Δυστυχώς κάποιοι γονείς πιστεύουν πως τα παιδιά τους είναι έτοιμα για να αγωνιστούν παραπάνω,τους φουσκώνουν τα μυαλά με διάφορες αερολογίες έχωντας ως αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν σε αρκετές προπονήσεις και να έχουν ένα στυλ του τύπου...είμαι ο καλύτερος και δεν χρειάζεται να προσπαθώ..

Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα απ'τους μάνατζερ που εξετάζει κυρίως ποδοσφαιριστές σε ηλικίες κάτω των 18 ετών.Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου μου ζήτησε να του στέλνω την πορεία κάποιων παιδιών που θεωρώ ταλέντα.Μετά απο 2 μήνες βρήκα 3 παιδιά που για μένα θα μπορούσαν (και μπορούν) να κάνουν καριέρα αλλά ενώ στην αρχή με εξέπληξαν ευχάριστα στην συνέχεια με απογοήτευσαν.

Ο ένας δεν δουλεύει επειδή έχει εξασφαλισμένη θέση στην εντεκάδα (όποτε την χάνει φωνάζει ο πατέρας του και επιστρέφει ξανά βασικός),ο άλλος κάνει δύο προπονήσεις το πολύ την εβδομάδα και αυτές αφού τον πάρουν 10 τηλέφωνα και ο καλύτερος απ'τους τρεις εδώ και μερικές εβδομάδες έχει αλλάξει.Του είπαν ότι τον παρακολουθούν απο ομάδες και πίστεψε ότι θα φύγει άμεσα γι'αυτό και δείχνει να βαριέται στις προπονήσεις..

Δεν θέλω να ασχοληθώ με το τι τους λένε οι γονείς τους για το ποδόσφαιρο απλά θα ήθελα να μεταφέρω την πρώτη λέξη που λέει ο Στέργος Μαρίνος όταν τον ρωτάς πως έφτασε τόσο ψηλά.ΔΟΥΛΕΙΑ.Μόνο αυτό χρειάζεται.Δουλειά.

Κάποια παιδιά έχουν ταλέντο αλλά αν βαριούνται να δουλέψουν στο τοπικό πως θα δουλέψουν όταν πάνε παραπάνω.Αφήστε τα παιδιά ήσυχα να προσπαθούν μαζί με τους προπονητές τους και κανένας καλός δεν χάνεται πια αυτήν την εποχή.

Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που προπονούνται περισσότερο...και το κάνουν πρώτα για τον εαυτό τους και μετά για τους υπόλοιπους..

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.