Ανοικτή Επιστολή με ερωτήματα στον κ. Δήμαρχο Κω για την τοποθέτηση μπαλονιών στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ Ζηπαρίου, Καρδαμαίνης και Κεφάλου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Στο περυσινό F4 των κορασίδων, εσείς παρουσιάσατε φωτογραφίες μπαλονιών στους φιλάθλους της ΑΕ Δικαίου και του Ηρακλή 2000, Ν. Ιερομνήμων, Γ. Χ. Πασσανικολάκη, Α. Ζαράφτη και στον Προπονητή της ΑΕ Δικαίου κ. Τζομάκα, αναφέροντας ότι προωθείται λύση στο κλείσιμο των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ Ζηπαρίου, Καρδαμαίνης και Κεφάλου, μέσω της ΚΩ.ΑΝ. που έχει αναλάβει τη σύνταξη τεχνικής μελέτης. 

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου, μ’ αφορμή την επίσκεψή σας στο Υπ. Μετανάστευσης, αναφέρατε ότι αναζητήσατε χρηματοδότηση για τα μπαλόνια.

Όπως θα έχετε ενημερωθεί, η εργολαβία – σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Νικολή – για την αναβάθμιση των γηπέδων μας θα επανεκκινήσουναρχές Φλεβάρη.

Ηεικόνα των γηπέδων μας είναι τραγική, εδώ και χρόνια. Παρότι η αγανάκτηση όλης της αθλητικής κοινότητας της Κω είναι μεγάλη και εκφράστηκεστη συνάντηση που είχαμε προ ημερών, θα περιμένουμε – για τελευταία φορά – να δούμε αν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα είναι συνεπής σε όσα μας δήλωσε για επανέναρξη των εργασιών και ολοκλήρωση. 

Ωστόσο,το πρόβλημα των ανοικτών γηπέδων δεν αφορά μόνο την απαιτούμενη αναβάθμιση, αλλά και το κλείσιμό τους με μπαλόνια ή άλλου τύπου κατασκευές. 

Το ένα και μοναδικό Κλειστό δεν μας χωράει όλους. 

Η κατασκευή του νέου Κλειστού στο Λινοπότι, παρά τις εξαγγελίες και την καλή σας πρόθεση, θα καθυστερήσει αρκετά. Θα ήταν καλό να έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. 

Δυστυχώς, οι αθλητές από τα χωριά είναι και νιώθουν ως οι φτωχοί Κωοισυγγενείς.

Παρά τα συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές μας, δεν τυγχάνουμε ανάλογης αντιμετώπισης – χρόνια τώρα – από τον Δήμο.

Κι ενώ βλέπουμε – και ορθά γίνονται – παρεμβάσεις στα γήπεδα ποδοσφαίρου, στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ δεν δίνεται η απαραίτητη σημασία από τον ΔΟΠΑΒΣ. Θλιβόμαστε που το λέμε, αλλά είναι η πικρή αλήθεια. 

Δεν τιμούν κανένα οι συνθήκες άθλησης στα γήπεδά μας.

Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε σας, για να σκύψετε πάνω από τα χρόνια προβλήματά μας και να μας απαντήσετε συγκεκριμένα και γραπτώς - μέσα στις επόμενες 5 ημέρες εάν είναι δυνατόν - στα εξής:

  1. Έχετε προχωρήσει σε μελέτη για την τοποθέτηση μπαλονιών ή άλλων κατασκευών στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ Ζηπαρίου, Καρδαμαίνης και Κεφάλου;
  2. Εάν έχετε προχωρήσει σε μελέτη για την τοποθέτηση μπαλονιών ή άλλων κατασκευών, θα τοποθετηθούν στους χώρους των υπαρχόντων γηπέδων; Είναι τεχνικά εφικτό;
  3. Εάν έχετε προχωρήσει σε μελέτη για την τοποθέτηση μπαλονιών ή άλλων κατασκευών και δεν πρόκειται να προκριθεί η λύση να μπουν στα υπάρχοντα γήπεδα, έχετε εξετάσει εναλλακτικές περιπτώσεις τοποθέτησης; Και ποιες; 
  4. Εάν έχετε προβεί στις σχετικές μελέτες και εξέταση των εναλλακτικών,μπορείτε να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης τους;

Θα διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα των μπασκετικών υποδομών του Νησιού, ομαδικά, συλλογικά, για καλύτερες συνθήκες άθλησης των παιδιών μας. Σ’ αυτό τον αγώνα σας θέλουμε ενεργό παίκτη, όπως και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ. 

Πιστεύουμε ότι μπορείτε να επιδείξετε πολιτική βούληση και να μην μας αφήνετε στο πάγκο, σαν να μην μας υπολογίζετε. 

Ευελπιστούμε σεάμεσο κλείσιμο με ειδικές κατασκευές των ανοικτών μας γηπέδων και γρήγορη προώθηση των προαπαιτούμενων για το νέο Κλειστό.

Με εκτίμηση,

Τα Δ.Σ. 

ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΗ 2000

ΑΙΟΛΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.