Η επιστολή των σωματείων προς τον Περιφερειάρχη για τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Χτες κοινοποιήθηκε στα μέσα η απάντηση του Νίκου Νικολή σχετικά με την επιστολή των ομάδων μπάσκετ της Α.Ε Δικαίου, του Αιόλου Κεφάλου και του Ηρακλή 2000. 

Η επιστολή που είχαν στείλει τα σωματεία αναφέρει τα εξής: 

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΚΩ ΑΠΟ 12/2022

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα,

Όπως γνωρίζετε η κατάσταση με τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ Ζηπαρίου, Καρδαμαίνης και Κεφάλου ήταν τραγική. Εσείς, στις 28/10/2021, προχωρήσατε σε ανακοίνωση για δημοπράτηση έργου αναβάθμισης των γηπέδων μας. 

Έκτοτε, και πάρα τις συνεχείς οχλήσεις μας, δεν υπήρξε πρόοδος στην εκτέλεση των έργων. Γραφειοκρατικά και άλλα θέματα καθυστερούσαν το έργο, μέχρι τις 24/11/2022, όπου εμφανίστηκε ο εργολάβος του έργου. 

Τότε, ο Περιφερειακός Σύμβουλός σας κ. Κρητικός φωτογραφήθηκε σ’ ένα από τα ανοικτά γήπεδα (συνημμένο 1), δηλώνοντας πως αρχίζουν οι παρεμβάσεις από το Ζηπάρι και θα συνεχιστούν και στ’ άλλα χωριά.

Οι εργασίες του συνεργείου, τις πρώτες ημέρες, αφορούσαν την αλλαγή ταμπλό και πάγκων, καθώς ξύσιμο του τάπητα στο Ζηπάρι (συνημμένο 2), ενώ στην Καρδαίμανα άλλαξαν το ένα ταμπλό, έξυσαν κάποια σημεία του τάπητα, κι αφαίρεσαν το 2ο ταμπλό, χωρίς να αντικατασταθεί! Σήμερα, σχεδόν 2 μήνες μετά, το γήπεδο της Καρδάμαινας είναι με μια μπασκέτα και δεν μπορούν να γίνουν ούτε οι προπονήσεις (συνημμένο 3). Στην Κέφαλο, ο εργολάβος για καλή τους τύχη πρόλαβε να αλλάξει τα ταμπλό και τους πάγκους χωρίς να ξεκινήσει το ξύσιμο του γηπέδου!

Εξαιτίας αυτής της αδικαιολόγητης στασιμότητας, τα παιδιά της Καρδάμαινας αναγκάζονται να μετακινούνται για προπόνηση στο ανοικτό του Πυλίου και να παίζουν αγώνες στο ήδη φορτωμένο ένα και μοναδικό Κλειστό Γυμναστήριο στην Κω. Ενώ τα παιδιά του Ζηπαρίου άρχισαν τις προπονήσεις τους, μετά από καιρό, σε φθαρμένο τάπητα μ’ ότι κινδύνους εγκυμονεί για τη σωματική τους ακεραιότητα. 

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, τόσο προς τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Νικολή και τους Περιφερειακούς σας Συμβούλους από Κω, όσο και με τις αναφορές μας στα τοπικά ΜΜΕ, απάντηση δεν έχουμε πάρει πότε θα ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες. 

Η αγανάκτηση όλης της αθλητικής κοινότητας της Κω (έχουμε τη συμπαράσταση κι από τους Συλλόγους της πόλης) είναι μεγάλη και εκφράστηκε στη συνάντηση που είχαμε προ ημερών. 

Θα διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα των μπασκετικών υποδομών του Νησιού, ομαδικά, συλλογικά, για καλύτερες συνθήκες άθλησης των παιδιών μας. Σ’ αυτό τον αγώνα σας θέλουμε ενεργό παίκτη.  

Για το λόγο αυτό, απευθυνόμαστε σε εσάς για να επιληφθείτε του θέματος, να πιέσετε τον εργολάβο και να τελειώσουν – επιτέλους – οι εργασίες. 

Πιστεύουμε ότι μπορείτε να βοηθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιώντας τη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής για αναβάθμιση των γηπέδων. 

Ευελπιστούμε σε άμεση επανεκκίνηση κι ολοκλήρωση των εργασιών.

Με εκτίμηση,

Τα Δ.Σ. 

ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΗ 2000

ΑΙΟΛΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.