Ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα σε Φοίβο και Έσπερο

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε πριν 14 μέρες

Ανταλλαγή ανακοινώσεων έχει ξεκινήσει από χτες το μεσημέρι ανάμεσα σε Φοίβο και Έσπερο με αφορμή το ματς για το πρωτάθλημα κορασίδων ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχει οριστεί για την Κυριακή στις 14:00.

ΦΟΙΒΟΣ

'Λόγω των πολλών κρουσμάτων γρίπης σε παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους γονείς, ζητήσαμε από τη διοργανώτρια αρχή και τα σωματεία την αναβολή των παιχνιδιών το ΣΚ. Ευχαριστούμε τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα μας και δέχτηκαν την αναβολή των παιχνιδιών. Το ένα σωματείο που αρνήθηκε την αναβολή του μεταξύ μας παιχνιδιού, αδιαφορώντας για την υγεία των παιδιών, το ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα και μακάρι να κερδίσει και το πρωτάθλημα. Στη φώτο μια από τις 17 γνωματεύσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα. Τα παιχνίδια των προμίνι θα διεξαχθούν κανονικά το Σάββατο''.

ΕΣΠΕΡΟΣ

''Ο Φοίβος Κω με όπλα του για μία ακόμα φορά την τοξικότητα και τη συκοφαντία, χαρακτηριστικά που από δημιουργίας του Συλλόγου μας έχει εκδηλώσει στο έπακρο, προβαίνει σε ανυπόστατες δηλώσεις "οπαδικού χαρακτήρα", με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων μέσω της καλλιέργειας αρνητικού κλίματος και έντασης. Ο Έσπερος επιλέγει να απαντήσει, μόνο εξαιτίας του ευαίσθητου θέματος που θίγει η εν λόγω ανακοίνωση και αφορά στη σωματική υγεία των παιδιών, η οποία ο Σύλλογος μας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μαζί με τη συναισθηματική ισορροπία των μελών-αθλητών μας, αποτελούν πρωταρχικό του μέλημα. Δια της παρούσης, θα θέλαμε να κάνουμε σε όλους ξεκάθαρο, ότι καμία άρνηση δεν υπήρξε από μέρους μας για αναβολή ή όχι της αναμέτρησης των κορασίδων.

Η μοναδική απάντηση που δώσαμε όταν ερωτηθήκαμε από την διοργανώτρια επιτροπή, ήταν να ακολουθηθεί ό,τι από την προκήρυξη προβλέπεται. Δυστυχώς, το διάστημα αυτό υπάρχει έξαρση ιώσεων, κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης. Αφορά όμως τους αθλητές όλων των σωματείων, τα οποία πολλές φορές έως τώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Συλλόγου μας, έχουν κληθεί να αγωνιστούν παρά τις ελλείψεις τους σε παίκτες και παίκτριες, χωρίς ουδέποτε να τεθεί θέμα ηθικής. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν εξάλλου οι κανονισμοί και οι διατάξεις, άρα προφανώς τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν από τον συγκεκριμένο σύλλογο, δεν ήταν αρκετά ώστε να αναβληθεί το παιχνίδι. Καταλήγοντας, δηλώνουμε ότι δεν αποτελεί πρόθεσή μας να μπούμε σε κανενός είδος αντιπαράθεση, σεβόμενοι γονείς και διοικήσεις όλων των σωματείων, παραμένουμε πάντα σταθεροί στους στόχους ίδρυσης του Συλλόγου μας, καλλιεργώντας την ευγενή άμιλλα και τη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης''.

ΦΟΙΒΟΣ

'Δυστυχώς, για μια φορά ακόμα, γινόμαστε μάρτυρες μιας αλλοπρόσαλλης κατάστασης, όπου το άσπρο παρουσιάζεται μαύρο. Αντί συγγνώμης από το σωματείο του Εσπέρου, εισπράττουμε επίθεση, με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και ανυπόστατες δικαιολογίες, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αιτιολογηθεί η απόφαση της μη αποδοχής αναβολής του αγώνα των κορασίδων. Είναι τουλάχιστον φαιδρό, το επιχείρημα που επικαλείται το σωματείο του Εσπέρου, ότι δηλαδή και εμείς έχουμε παίξει με απώλειες λόγω ασθένειας, οπότε αυτομάτως είναι λογικό να παίξετε και εσείς.

Επιπλέον, αποτελεί και παραποίηση της πραγματικότητας, αφού μόλις πριν ένα μήνα ζήτησε και πήρε αναβολή σε παιχνίδι εφήβων με την ομάδα του Πανιωνίου στη Λέρο λόγω κρουσμάτων covid. Να θυμίσουμε ότι δεν προβλέπεται αναβολή αγώνα λόγω covid, αλλά στη γενική προκήρυξη αναφέρεται ότι πέρα από τις περιπτώσεις αδυναμίας μετακίνησης λόγω καιρού, μπορεί να υπάρξουν και άλλοι σοβαροί λόγοι που θα εξετάζονται κατά περίπτωση από την ΤΕ ΕΟΚ. Ζητήθηκε λοιπόν από την πλευρά μας από την ΤΕ ΕΟΚ, η αναβολή του παιχνιδιού, αφού 7 αθλήτριες του τμήματος ήταν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης και ανήμπορες να αγωνιστούν. Η ΤΕ ΕΟΚ μας ανέφερε, ότι αυτό θα ήταν δυνατόν, μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου ΕΣΠΕΡΟΣ και τον καθορισμό νέας ημερομηνίας. Προτείναμε λοιπόν διαφορετικές ημερομηνίες στο σωματείο του Εσπέρου, που δεν έγιναν δεκτές και ούτε υπήρξε αντιπρόταση για άλλη ημερομηνία, που για εμάς συνιστά άρνηση και μη διάθεση συνεργασίας.

Η αλήθεια είναι πως δεν μας εκπλήσσει η εχθρική και αλαζονική στάση του σωματείου του Εσπέρου, που είναι διαχρονική και συντηρεί την αντιπαλότητα μακριά από κάθε έννοια ευγενούς άμιλλας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός, ότι ενώ υπήρξε επικοινωνία  μεταξύ των προέδρων των 2 σωματείων, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Λαουμτζής Ιωάννης έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα, αντιλαμβανόμενος πλήρως την κατάσταση και υποσχόμενος να συναινέσει στην αναβολή του αγώνα, τελικώς η απόφαση του σωματείου που μεταφέρθηκε στη Τ.Ε. Δωδεκανήσου δια του προπονητή του συλλόγου και υπευθύνου των ακαδημιών, ήταν αντίθετη. Λυπόμαστε πραγματικά για αυτή την εξέλιξη, καθώς ο κ. Λαουμτζής είναι ένας αξιόλογος παράγοντας, που από την πρώτη στιγμή έδειξε διάθεση συνεργασίας και άμβλυνσης των όποιων διαφορών μεταξύ των σωματείων.Δεν επιθυμούμε να δώσουμε συνέχεια στο γεγονός, με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα επικρατήσει η λογική και η διάθεση συνεργασίας''.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.