Νεανίδες: Πήρε τη νίκη η Ακαδημία Καλύμνου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Καλύτερη στο β’ ημίχρονο η Ακαδημία Καλύμνου κέρδισε με 60-39 τον πρωτοεμφανιζόμενο στο πρωτάθλημα νεανίδων Πανιώνιο Λέρου. Το ντέρμπι του α’ ημιχρόνου (20-21), μετατράπηκε σε εύκολη νίκη στο β’ ημίχρονο για την ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη, που έχει τέσσερις νεανίδες (ηλικιακά) και οι υπόλοιπες είναι παγκορασίδες και μίνι. Ο Πανιώνιος Λέρου (συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε γυναικείο τμήμα), είχε θετική παρουσία με αιχμή του δόρατος τη Ρούσσου Α. Στο β’ ημίχρονο, η Ακαδημία ανέβασε στροφές και έχοντας περισσότερες λύσεις, ξέφυγε στο σκορ και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα των νεανίδων. Το επιμέρους σκορ στο β’ ημίχρονο ήταν 40-18, με την Ακαδημία να κάνει ξεκίνημα με το δεξί στο πρωτάθλημα των νεανίδων. Η προσπάθεια και των δύο ομάδων τηρουμένων των συνθηκών ήταν πολύ καλή, με τα κορίτσια του σωματείου της Λέρου να παίζουν για πρώτη φορά.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 8-8, 20-21(ημ.), 42-32, 60-39
Διαιτητής: Αντωνίου
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουτούζη 11, Γαλανομάτη 12, Κεμεντσετσίδου, Τσένα 5(1), Ρεΐση, Μαμουζέλλου, Τρικοίλη, Πονήρη 2, Βρεττού, Κουλουριώτη 14(2), Ζαρώνια 16, Βούη.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ (Καρατσώρης): Φιλιππίδη 6, Ρεπαπή, Βελή Α. 2, Brixhe D. 4, Μαντζαρτζή, Ρούσσου Α. 15, Brixhe Di. 6, Ιγνατίδη 2, Ρούσσου Ζ., Τραμπούλη 4, Βελή Μ.

12sports.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.