Φρένο της ΕΟΚ στις μεταγραφές ανήλικων, μέχρι τρεις χωρίς συγκατάθεση σωματείου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε πριν 4 μέρες

Μια επαναστατική κίνηση που ίσως πέρασε στα ψιλά λόγω των μεγάλων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα των πρωταθλημάτων, είχε να κάνει με την ανακοίνωση του νέου κανονισμού των μεταγραφών.

Κι αφορά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Επί της ουσίας η ΕΟΚ βάζει εμπόδιο στο παιδωμάζωμα. Δεν μπορεί να το σταματήσει τελείως, δεν υπάρχει τρόπος να συμβεί αυτό το 2022, αλλά μπήκε περιορισμός και επιτρέπεται σε ένα σωματείο να κάνει μέχρι 3 συνολικά μεταγραφές ανηλίκων χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου. Μάλιστα μπορεί να πάρει μόνο έναν από 16 ως 18 ετών. Άρα μόνο ένας έφηβος μπορεί να αποχωρήσει δίχως συγκατάθεση. Σημαντική κίνηση με την οποία ουσιαστικά αποτρέπεται η τακτική κάποιων σωματείων να προσεγγίζουν παιδιά και να τα παίρνουν στην ομάδα τους.

 περιορισμός των τριών είναι εξαιρετικά σημαντικός αφού βάζει τέλος και στην συνηθισμένη πρακτική του ΑΣΕΑΔ, το οποίο δεν θα ασχολείται καν με περίπτωση μεταγραφής που θα είναι 4η και πάνω για μια ομάδα. Με το νέο καθεστώς λοιπόν, από τη μία πλευρά δεν στερείται το δικαίωμα από νεαρό αθλητή που θέλει να φύγει, δεν αποκλείονται μεταγραφές με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο σωματείων, αλλά δεν υπάρχει πια η δυνατότητα... παιδομαζώματος.

 

 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.