"Το μυστικό είναι να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022

Ο Ηρακλής 2000 Κω κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα κορασίδων στα Δωδεκάνησα και ο προπονητής της ομάδας Αποστόλης Γιασεμής μίλησε στο Web Radio της Ε.Ο.Κ. και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά είπε:

Για το πώς προσελκύουν παιδιά στην ομάδα: «Είναι και δύσκολο και εύκολο μαζί. Δύσκολο δεδομένου ότι δεν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο στο χωριό της Καρδάμαινας για να πείσουμε τα παιδιά ότι θα έχουν δραστηριότητα το χειμώνα. Εύκολο διότι δεν υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στο χωριό που είμαστε. Υπάρχουν και δύο διπλανά χωριά που κι από ‘κει μπορούν να έρθουν κάποια παιδιά γιατί είναι κοντινές οι αποστάσεις. Τα καλά λόγια των παιδιών και των γονιών οδηγούν στο να έρθουν κι άλλα παιδιά στην ομάδα μας, να προπονηθούν και να γίνουν μέλη μας».

Για το πλάνο της ομάδας: «Το μυστικό είναι να κάνουμε τα παιδιά ν’ αγαπήσουν το άθλημα και μετά, σε συνδυασμό με την παρέα, το καλό κλίμα και την προσπάθεια του να ‘μαστε μια οικογένεια, θα έρθουν και τ’ αποτελέσματα. Είτε αφορούν το να κάνουμε κάποιες νίκες, είτε το να έρθει ένα παιδί στην προπόνηση ή στο μέλλον να παραμείνει στο άθλημα από ένα οποιοδήποτε πόστο. Τα περισσότερα παιδιά στο χωριό ασχολούνται με το μπάσκετ, ήδη νιώθουμε σαν να έχουμε κατακτήσει κάποιον τίτλο. Από την άλλη, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, αφού ανταγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ομάδες από τη Ρόδο, νησί που έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό από το δικό μας».

Για τη συμμετοχή της ομάδας κορασίδων στη Β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος: «Ήταν μια εμπειρία ανεκτίμητη για τα κορίτσια μας, κάποια το έζησαν και για δεύτερη φορά. Όλα αυτά τα βοηθούν να εξελιχθούν και να έχουν ακόμα μεγαλύτερη διάθεση τις δύσκολες εποχές. Το αναφέρω διότι οι προπονήσεις μας το χειμώνα γίνονταν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, όσες γίνονταν, διότι είχαμε και πολύ δύσκολο χειμώνα φέτος. Τέτοιες συμμετοχές, τέτοια ταξίδια, δίνουν το παραπάνω κίνητρο. Αντιμετωπίσαμε ομάδες υψηλότερου επιπέδου κι αυτό μόνο καλό μπορεί να μας κάνει».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.