Στο Παναθηναϊκός - Άρης ο Φάκαρος που «κρεμάει» την σφυρίχτρα του

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022

Τεράστια επιτυχία για τον Άρη Φάκαρο.Ο έμπειρος ρέφερι του Σ.Δ.Κ.Δ. ορίστηκε στο παιχνίδι των πλέι-οφ της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (πιθανότατα στις 17:00). Μαζί του θα είναι οι διεθνείς διαιτητές Ηλίας Κορομηλάς (Αθηνών) και Βασίλης Πιτσίλκας (Κ.Δ. Θεσσαλίας). Μπράβο στον Άρη Φάκαρο, που κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και θα «σφυρίξει» για πρώτη φορά σε αγώνα Basket League και μάλιστα σε αγώνα πλέι-οφ.

ΚΥΡΙΑΚΗ(22/05):

Ο.Α.Κ.Α.: Παναθηναϊκός- Άρης
(Κορομηλάς- Πιτσίλκας- Φάκαρος/ Παυλόπουλος)

Το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του σε εθνικές κατηγορίες θα είναι αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, για τον Άρη Φάκαρο, ο οποίος θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ο έμπειρος ρέφερι και επί σειρά ετών πρόεδρος του Σ.Δ.Κ.Δ. αποφάσισε να αποχωρήσει από τους πίνακες εθνικών κατηγοριών (διαιτητής Α1 Κατηγορίας). Μάλιστα, ο Ροδίτης θα τιμηθεί, μάλιστα, από την ΟΔΚΕ για την προσφορά του στην ελληνική διαιτησία.

Ο Άρης Φάκαρος ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Συνδέσμου Δωδεκανήσου, όπου διετέλεσε πρόεδρος. Είναι 48 χρονών και διαμένει στη Ρόδο. Αγωνίστηκε ως αθλητής στον ΑΣ Ροδιακός, ενώ το 1999 αποφοίτησε από τη σχολή Διαιτησίας και 5 χρόνια αργότερα αξιολογήθηκε στη Γ’ εθνική. Το 2009 ανέβηκε στη Β’ κατηγορία και το 2014 στην Α2. Πριν από 3 χρόνια ανήλθε στην Α1 κατηγορία και θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες.

 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.