Δεν άντεξε απ' την κούραση ο Ηρακλής 2000 που πάλεψε για τρία δεκάλεπτα

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 14 Μαϊος 2022

 Οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου για τρία δεκάλεπτα ήταν άκρως ανταγωνιστικές στο «Λίντο» κόντρα στον Ανδρογέα, από τον οποίο έχασαν με 54-34, αφού δεν άντεξαν στην τελευταία περίοδο (επιμέρους σκορ 17-5). Η ομάδα της Καρδάμαινας εκτός από τη δεδομένη κούραση της (διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»), είχαν την ατυχία να χάσουν στην προθέρμανση τη Ζάκο με τραυματισμό, η οποία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Παρά το γεγονός αυτό, ο Ηρακλής 2000 στάθηκε με απόλυτη αξιοπρέπεια και με κορυφαία την Αγρέλλη κοίταξε στα μάτια τον Ανδρογέα, ο οποίος πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για το F-8 του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, με την Αγρέλλη να μοιάζει ασταμάτητη.

Ο Ανδρογέας όμως είχε περισσότερες λύσεις και κορυφαίες τις Γιαπιτζόγλυ και Γαλανάκη και ανέβασε στροφές κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παρά την ήττα, οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου παρουσίασαν ένα πολύ αξιοπρεπες πρόσωπο και αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που υπήρχαν και την απώλεια της Ζάκο (διάστρεμμα), προσπάθησαν όσο μπορούσαν. Τα τρίποντα της Γιαπιτζάκη στο τελευταίο δεκάλεπτο έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος των Κρητικών. 

Αύριο, ο Ηρακλής 2000 θα παίξει με τον Α.Ο. Άνδρου με έπαθλο τη δεύτερη θέση στο δ’ όμιλο της προκριματικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 24-20(ημ.), 37-29, 54-34
Διαιτητές: Σκανδαλάκης-Τσικριτσάκη
Γ.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ (Σηφομιχελάκης): Καζάκη, Γαλανάκη 16,(2) Κοσμαδάκη, Γιαπιτζόγλου 20(6), Ψάρρα, Σταματάκη, Τζανετή 6(1), Χαλεπάκη 8, Μηλιάρα 4, Τσαγκαράκη, Βαρδαβά.
ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 (Γιασεμής): Ντόστι 3(1), Σακελλαρίου Μ., Διακαντώνη 2, Τσολερίδη 3, Αγρέλλη 22(3), Καραναστάση 4.

12sports.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.