Επιστολή «αγανάκτησης» από Ηρακλή 2000, Α.Ε Δικαίου και Αίολο Κεφάλου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022

Πραγματική αγανάκτηση επικρατεί στα τρία σωματεία από τα χωριά της Κω (Α.Ε. Δικαίου, Ηρακλής 2000, Αίολος Κεφάλου) για την κατάσταση που επικρατεί με την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα τα τρία σωματεία ετοίμασαν από κοινού επιστολή και θυμίζουν τι ακριβως έχει συμβεί. Αναλυτικά: ''Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας παραθέσουμε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σχετικά με την αναβάθμιση των ανοιχτών γηπέδων της Κω και πιο συγκεκριμένα στα χωριά της Κεφάλου, της Καρδάμαινας και του Ζηπαρίου. 

Σεπτέμβριος 2017:
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Νικολής επισκέφτηκε το νησί μας και πραγματοποίησε συναντήσεις με τα αθλητικά σωματεία με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την ανάγκη βελτίωσής τους. Στην επίσκεψή του αυτή τέθηκε στον κ. Νικολή για πρώτη φορά η ανάγκη αναβάθμισης και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στα ανοιχτά γήπεδα όλου του νησιού και συμφώνησε ότι η Περιφέρεια πρέπει να έχει έναν τέτοιο προσανατολισμό και ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις όποιες παρεμβάσεις. 

Νοέμβριος 2019:
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Νικολής επισκέπτεται το νησί της Κω και αφού πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στον Δήμο της Κω με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηχριστοφή, επισκέφτηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού και υποσχέθηκε την ιεράρχηση των προβλημάτων και στη συνέχεια την επίλυσή τους. Ωστόσο, παρόλο που είχαν περάσει ήδη δύο χρόνια από την τελευταία του επίσκεψη δεν είχε παρουσιαστεί καμία πρόοδος σχετικά με την αναβάθμιση των ανοιχτών γηπέδων του νησιού. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά αναφέρθηκαν πιο συγκεκριμένα τα ανοιχτά γήπεδα της Κεφάλου, της Καρδάμαινας και του Ζηπαρίου ότι χρήζουν άμεσης παρέμβασης προκειμένου να μπορούν να είναι λειτουργικά.

Φεβρουάριος 2022:

Σε συνέχεια της ανοιχτής μας επιστολής προς τον Δήμο Κω, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των ομάδων του Αιόλου Κεφάλου, του Ηρακλή 2000 και της ΑΕ Δικαίου στο γραφείο του Δημάρχου με παρόντες τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, την Αντιδήμαρχο κ. Σέβη Βλάχου και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ κ. Παναγιώτη Χατζηχριστοφή με θέμα την ενημέρωση σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αφορούν τον Δήμο της Κω. 

Στην ενημέρωση, ανάμεσα σε άλλα τέθηκε και το ζήτημα της αναβάθμισης των τριών ανοιχτών γηπέδων και ενημερωθήκαμε ότι αρμόδια για την πρόοδο των έργων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συμπερασματικά, έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την πρώτη αναφορά του ενταταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας που αφορά το γεγονός της αναβάθμισης των ανοιχτών γηπέδων και δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση.  Με αφορμή αυτή τη στασιμότητα σε συνδυασμό με τη συνάντηση μας με τους αρμόδιους του Δήμου της Κω, ζητάμε μια ενημερωτική συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να διαπιστώσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου που αφορά κυρίως τη νεολαία του νησιού μας και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα  του όσο αφορά την ολοκλήρωσή του.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.