Επίσκεψη της Α.Ε Δικαίου στο «Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ» (pics)

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Την ευκαιρία να βρεθούν στο  «Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ» του Δήμου Κω είχαν σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία των αθλητών της Α.Ε Δικαίου, οι δύο προπονητές, Δημήτρης Τζομάκας και Γιάννης Παπούλης και εκ μέρους της διοίκησης ο Δήμος Έψιμος.

Ο διευθυντής του σχολείο, Κώστας Χατζηδαυίδ ως άριστος οικοδεσπότης τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους τους σχολείου και τους εξήγησε τις δράσεις που υπάρχουν καθημερινά σε κάθε τάξη και πως προσπαθούν μέσα απ’ την επικοινωνία και την συνεργασία να βοηθήσουν τα παιδιά να κερδίσουν όλο και περισσότερα πράγματα δίνοντας τους συνεχώς ερεθίσματα και κάνοντας τους καλύτερη την καθημερινότητα τους.

Στην συνέχεια έγινε μια παρουσίαση των επιτυχιών που είχαν οι αθλητές τόσο στους αγώνες των Special Olympics αλλά και σε όσες αθλητικές δραστηριότητες συμμετείχαν ενώ μεγάλη εντύπωση προκάλεσε σε όλους τα όσα έχουν καταφέρει τα παιδιά με την βοήθεια των εκπαιδευτών σε πολλούς τομείς και πως μέσα απ’ την επικοινωνία και την συνεργασία έμαθαν άλλα επαγγέλματα αλλά και ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους καταξιωμένους στον χώρο τους που τους βοήθησαν να μπουν και σε άλλα μονοπάτια.

Η προσπάθεια που κάνει ο Κώστας Χατζηδαυίδ και οι συνεργάτες τους είναι πραγματικά αξιέπαινη αφού έχει ξεφύγει απ’ τα απλά πράγματα ενός σχολείου και συνεχώς υπάρχει μια εξέλιξη με γνώμονα πάντα το καλύτερο για τα παιδιά. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας σειράς από σημαντικές αλλαγές που έχει να κάνει και με την υγεία τους είναι ότι το σχολείο έχει καταφέρει σε συνεργασία με τον μικροβιολόγο, Παναγιώτη Κουζούκα να μπορούν τα παιδιά να κάνουν τις αιματολογικές τους εξετάσεις. Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με τον Αλέξανδρο Καΐσερλη για το πρόγραμμα ρομποτικής για ΑΜΕΑ όπως και τον Αντώνη Μπίλλη για πρόγραμμα που έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη.

Στην συνέχεια τα παιδιά αντάλλαξαν δώρα με τους αθλητές και τους προπονητές της Α.Ε Δικαίου ενώ οι “κυανόλευκοι” τους χάρισαν μια μπάλα, μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών και των προπονητών και μια στολή στα παιδιά για να φορούν στους αγώνες τους ενώ μέσω του Παντελή Τριτσάρη τα κάλεσαν είτε στο επόμενο παιχνίδι είτε σε προπόνηση να παίξουν μαζί τους μπάσκετ. 

 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.