basket247.gr: Καρδάμαινα, το χωριό του μπάσκετ

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Ηρακλή 2000, δημοσιεύει η ιστοσελίδα basket247.gr.

Αναλυτικά:

''Κλείνουμε τα μάτια και μεταφερόμαστε στην Κω. Στο πανέμορφό νησί των Δωδεκανήσων το τρίτο σε έκταση μετά την Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό μετά την Ροδο. Είναι πλούσιο σε ιστορικά μνημεία νησί και παρουσιάζει αξιόλογο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Αποκαλείται επίσης και «νησί του Ιπποκράτη», του πατέρα της ιατρικής, επειδή εκεί γεννήθηκε ο Ιπποκράτης. Η σημερινή Κως είναι ένα σύγχρονο τουριστικό νησί με πολλές δυνατότητες σε θέματα διαμονής, φαγητού, σπορ, εκδρομών, ψυχαγωγίας. Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο που χαρακτηρίζει το νησί είναι οι ατελείωτοι ποδηλατόδρομοι, γι' αυτό και πολύ συχνά η Κως χαρακτηρίζεται ως το νησί του ποδηλάτου συγκεντρώνοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Είναι όμως μόνο αυτά που έχει το νησί. ΟΧΙ!
Έχει και μπάσκετ. Καλό μπάσκετ. Με τον Ιπποκράτη να ξεχωρίζει παλιότερα με συμμετοχές στην Α1 Γυναικών και στην Α2 των Ανδρών.
Το μπάσκετ είναι στο DNA του νησιού. Τόσο που ένα μέρος δικαίως αποκαλείτε το 'Χωριό του μπάσκετ' Ο λόγος για την Καρδάμαινα και την τοπική ομάδα του Ηρακλή 2000. Για το αληθές του πράγματος η έδρα και ο βασικός πυρήνας της ομάδας είναι από την Καρδάμαινα. Υπάρχουν όμως και παιδιά από το Μαστιχάρι και την Αντιμάχεια τα δυο κοντινά χωρία.

Η ομάδα λοιπόν που ιδρύθηκε το 2000 και είναι συνέχεια του ομάδας Κάρδαμος που δεν υπάρχει πια διαθέτει στις τάξεις της 160 παιδιά από 4,5 χρονών μέχρι 17. Σιγά το πράγμα θα μας πείτε. Και άλλες ομάδες έχουν τόσες ακαδημίες. Για δείτε όμως τα αντίστοιχα νούμερα κατοίκων στα χωριά.
Καρδάμαινα:1500 κατοίκους
Μαστιχάρι: 500
Αντιμάχεια: 2000
H ομάδα λοιπόν του Ηρακλή συμμετείχε σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα του Τ.Ε. Δωδεκανήσου.
Και όχι μόνο συμμετείχε αλλά σε όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα έφτασε μέχρι το Final Four πλην ενός.
Στα κορίτσια στέφθηκε πρωταθλητής τόσο στις Νεανίδες, όσο και στις Κορασίδες (οι οποίες Κορασίδες βρέθηκαν μια νίκη μακριά απο τις 6 καλυτερες ομάδες της Ελλάδας). Σκεφθείτε μια ομάδα από ένα μικρό μέρος της Κω (ούτε καν στην Πόλη) να λυγίζει όλες τις ομάδες των Δωδεκανήσων. Έδρα της ομάδας είναι το ανοιχτό μεν αλλά πολύ όμορφο και περιποιημένο γήπεδο στην Καρδάμαινα που φέρνει το όνομα του Ιωάννη Ζαράφτη. Ενός νέου παιδιού και μέλος της διοίκησης που το νήμα της ζωής κόπηκε πριν λίγα χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα.
Προπονητές της ομάδας είναι οι: Αποστόλης Γιασεμής, Κώστας Σαντής και Τάσος Σημαντηράκης.
Σε ένα μήνα ο σύλλογος θα διενεργήσει εκλογές.
Το παρών διοικητικό συμβούλιο ειναι το εξής:
Πρόεδρος: Μιχάλης Χατζηγιακουμής
Αντιπρόεδρος: Λούης Παπαηλίας
Γενικός Γραμματέας: Αλίκη Βαρκά
Ταμίας: Στέργος Διακοστεφανής
Μέλη: Χατζηνικολάου Γιώργος, Φίλιππος Κοντίτσης, Εύη Φραγκέα, Αντώνης Ζαράφτης, Γιώργος Χαντακαρος, Μαρία Χατζηνικολάου
Υπεύθυνος ακαδημιών: Κώστας Σαντής
Φυσικά κορυφαίος παίκτης που έχει αναδειχθεί από την ομάδα δεν είναι άλλος από το Νίκο Παπανικολάου τον αρχηγό της ομάδας του Ψυχικού στην Α2 με παρουσία εκτός των άλλων στην ΑΕΚ και τις μικρές Εθνικές ομάδες. Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για το μπάσκετ. Με μότο: Δούλεψε στην σιωπή και άσε την επιτυχία να κάνει θόρυβο. Και το έχουν καταφέρει στο 100%. 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.