Καταγγελία του Τσακαλίδη κατά των κριτών του αγώνα Ιπποκράτης - Ακαδημία Καλύμνου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά των κριτών του αγώνα με την Ακαδημία Καλύμνου προέβη ο προπονητής των παίδων του Ιπποκράτη Κω Σωτήρης Τσακαλίδης ο οποίος τονίζει στην ανακοίνωση του ότι δεν μετρήθηκαν πόντοι υπέρ της ομάδας του. Όπως είναι εύλογο αν αποδειχθεί αυτό μέσω του βίντεο, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επανάληψη του αγώνα και η τιμωρία των κριτών της αναμέτρησης. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του: ''Σήμερα βιώσαμε στο κλειστό γυμναστήριο της Κω μία από τις μεγαλύτερες παρωδίες στο χώρο του τοπικού μπάσκετ! Καλάθια υπέρ της ομάδας μας να μην προσμετρωνται στο σκορ, φάουλ που γίνονται από την αντίπαλη ομάδα να χρεώνονται στη δική μας, 5ο φάουλ παίκτη αντίπαλων να χρεώνεται σε παίκτη που βρίσκεται στον πάγκο, να πηγαίνει η αντίπαλη ομάδα στο μπόνους των βολων έχοντας η ομάδα μας 3 φάουλ ομαδικά κι όχι 4 ! Να έχω υποδείξει προσωπικά 4-5 λάθη της γραμματείας εν τη γέννηση τους και πράγματι με παρέμβαση των διαιτητών να διορθώνονται, γύρω στις 15 φορές οι διαιτητές να σταματούν τη ροή του αγώνα για δυσλειτουργία της γραμματείας -που την απαρτιζαν 2 από τα 3 άτομα, γονείς παικτών της αντίπαλης ομάδας!

 Χρειάζονται κι άλλα για να καταλάβουμε όλοι τι συνέβη;  Στις λογικές και έντονες διαμαρτυρίες μου (που αναγκάστηκα να έχω ρόλο κομισαριου αγώνα κι όχι προπονητή δυστυχώς, δέχτηκα την ενορχηστρωμενη επίθεση ανθρώπων της αντίπαλης ομάδας, που ζητούσα το δίκιο της ομάδας και των κόπων των παιδιών μας, που έκανα το αυτονόητο να προστατεύω την ομάδα μας στη σωρεία λαθών της γραμματείας, που κατηγορηθηκα γιατί ζητάω δικαιοσύνη... Πόση υποκρισία από ανθρώπους που τους εξυπηρετουσαν όλα αυτά τα συνεχόμενα λάθη! Και στο τέλος του αγώνα φυσικά, βλέποντας την μεγάλη απογοήτευση των παικτων μου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και μόνο καθίσαμε στον πάγκο χωρίς να θέλουμε να μπούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού θέλαμε να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι δεν είμαστε μέρος της σημερινής τεράστιας φαρσοκωμωδίας!

Πόση υποκρισία κύριοι, αντί να ζητούμε όλοι μαζί σαν συνεργάτες δικαιοσύνη, να παίζονται οι αγώνες σωστά μέσα στο γήπεδο, ενοχληθηκατε απ τα χεράκια που δεν σας δώσαμε ,αντί να βλέπετε  ότι κάποια παιδιά ένιωσαν ότι τους αφαιρείται η νίκη! Και να είστε και να ασχολείστε με το δίκαιο και με αυτό που έχει πόδια πραγματικά! Βέβαια απ ότι καταλαβαίνει ο καθένας, υιοθετείτε την τακτική του να κάνω επίθεση χωρίς να εχω κάτι ουσιαστικό να υποστηρίξω για την "πορεια" του συγκεκριμένου αγώνα, μόνο για να δημιουργήσω εντυπώσεις. Για την πορεία μου και το ήθος μου στον αθλητισμό και στην κοινωνία, είστε οι τελευταίοι που περιμένω επιβράβευση, γιατί απλά όπως αποδείξετε και πάλι δεν το έχετε! Όσο για το σημερινό αγωνα- παρωδια, υπάρχει και το βίντεο του αγώνα που θα ανεβεί! Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι (για σκορ και φάουλ όπως τα έδιναν οι διαιτητές),  για να καταλάβετε αν αξίζει να παλεύω για το δίκαιο των παιδιών μας''!

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.