Παίδες: Μεγάλη νίκη για την Ακαδημία Καλύμνου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Πολύ σημαντική νίκη πρόκρισης για το φάιναλ-φορ πέτυχαν οι παίδες της Ακαδημίας Καλύμνου, οι οποίοι κέρδισαν με 57-50 τον Ιπποκράτη στην Κω. Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη έκανε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την είσοδο της στη δυάδα, επικρατώντας και μάλιστα εκτός έδρας των Κώων. Μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον και γεμάτο ένταση παιχνίδι, η Ακαδημία πέτυχε μία νίκη- «κλειδί» για τη συνέχεια, με τον Ιπποκράτη να έχει πολλά παράπονα από τα μέλη της γραμματείας και μάλιστα έκανε ένσταση.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιπποκράτης ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο και μάλιστα προηγήθηκε με νταμπλ-σκορ (26-13), ωστόσο η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη συνήλθε και κατάφερε να πλησιάσει στους δύο πόντους) μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο. Στο γ’ δεκάλεπτο, οι Καλύμνιοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και κατάφεραν να «γυρίσουν»  το παιχνίδι με επιμέρους σκορ 7-18… Έτσι κράτησαν μία σημαντική διαφορά μέχρι το τέλος και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Από τους νικητές πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μπουλαφέντης, Τσαγκάρης και Πιλάτος, ενώ από τους ηττημένους οι Κανενόπουλος και Ζώης.

ΕΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
Οι άνθρωποι του Ιπποκράτη είχαν παράπονα από τα άτομα της γραμματείας και μάλιστα κατέθεσαν ένσταση, θεωρώντας ότι «κλάπηκαν» τρεις πόντοι από την ομάδα τους. Αναλυτικά, όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα. «Στο 6.35’ η Α’ ομάδα κάνει ένσταση για το σκορ του αγώνα. Το σκορ ήταν 26-13 στο φύλλο αγώνος και στον ηλεκτρονικό πίνακα και η Α’ ομάδα υποστηρίζει ότι ήταν 29-13. Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και έληξε 50-57. Ο διαιτητής Α’ και ο διαιτητής Β’ λάβαμε γνώση του συμβάντος και σύμφωνα με τους κανονισμούς το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά».

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Η Ακαδημία Καλύμνου διαμαρτύρεται έντονα για τον προπονητή του Ιπποκράτη Κω Σωτήρη Τσακαλίδη, ο οποίος (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα της Καλύμνου) δεν άφησε τους παίκτες του να χαιρετίσουν τα παιδιά του συλλόγου, ενώ και ο ίδιος δεν έδωσε το χέρι του στον Χρήστο Καλαϊτζίδη, μετά το τέλος του αγώνα λέγοντας «άντε καλό ταξίδι». Η Ακαδημία μάλιστα θα ετοιμάσει και επίσημη ανακοίνωση για τον Σωτήρη Τσακαλίδη, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα από τη φιλοξενία του Ιπποκράτη Κω.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 15-12, 28-26(ημ.), 35-44, 50-57
Διαιτητές: Νικολάου- Πατμίου
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Τσακαλίδης): Μιχελής 1, Γκοτζάι 6(1), Ζώης 13(2), Βαρφάι 4, Χατζάρας 9, Κανενόπουλος 17, Μακρόπουλος 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Σκυλλάς 3(1), Μπουλαφέντης 20, Τσαγκάρης 12(2), Καρακωνσταντής 8, Πιζάνιας, Πλάτσης 4, Πιλάτος 10.

12sports.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.