"Μας λείπουν τα παιδιά"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Έσπερος Κω με το καλημέρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, έχοντας στις τάξεις του δεκάδες παιδιά στα τμήματα υποδομής, ενώ φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά και στο παιδικό πρωτάθλημα, έχοντας υψηλούς στόχους. Ο προπονητής και «ψυχή» της ομάδας Δημήτρης Χατζηστέργος μιλάει για την ομάδα, το φετινό ξεκίνημα και την διακοπή λόγω κορωνοϊού. Αναλυτικά, όσα είπε στο 12sports:

Για το ξεκίνημα της χρονιάς: «Η ψυχολογική ανάταση των παιδιών, μετά το πρώτο lock down ήταν για μας κύριο μέλημα. Προγραμματίσαμε την έναρξη των ακαδημιών μας στις 31/8/2020, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όπως και έγινε τελικά, σαν σοβαρό ενδεχόμενο την εκ νέου αναστολή προπονήσεων και αγωνιστικής δράσης. Ως εκ τούτου, θέλαμε τα τμήματα μας - αγωνιστικά και μη - σε διάστημα δύο μηνών να ζήσουν αυτό που το προηγούμενο lock down τους είχε στερήσει . Αγώνες, τουρνουά, ταξίδια....Τα χαμόγελα επέστρεψαν, οι φωνές τους πλημμύρησαν τα γήπεδα, σε Κω, Κάλυμνο και Ρόδο».  

Για τη διακοπή λόγω κορωνοϊού: «Τα πρόσωπα των παιδιών την τελευταία μέρα των προπονήσεων, μαρτυρούσαν όλα μας τα συναισθήματα…. Το δεύτερο κύμα πανδημίας τα «λύγισε» ακόμα περισσότερο. Είναι φυσιολογικό. Βρίσκονται σε μία ηλικία που είναι συνυφασμένη με το παιχνίδι, τη διασκέδαση, την κοινωνική επαφή. Μας λείπουν τα παιδιά...Όμως πρέπει μέσα από αυτή τη δοκιμασία να βγούμε πιο δυνατοί…Καθ’ όλη τη διάρκεια της επανέναρξης μιλούσαμε μαζί τους, δίνοντας έμφαση στο τι πραγματικά έχει σημασία. Το μπάσκετ είναι το δεύτερο …καλύτερο πράγμα στη ζωή μας. Άλλα πράγματα προέχουν. Η υγεία, η οικογένεια… Ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η πανδημία «χτύπησε» απροσδόκητα την... πόρτα κάθε σπιτιού στον πλανήτη και χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Πήρε, σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις, ζωές συνανθρώπων μας, «έκλεψε» θεμελιώδες δικαίωμα όλων: την ελευθερία μας. Το ζητούμενο είναι να εκτιμάς αυτό που κάθε στιγμή έχεις, χωρίς να θεωρείς τίποτα δεδομένο»   

Για την πορεία της ομάδας. «Η επιθυμία μας, ήταν και είναι, να βαδίσουμε στα χνάρια πρότυπων Ακαδημιών καλαθοσφαίρισης. Η φιλοσοφία των Ακαδημιών του Εσπέρου είναι η διδασκαλία αξιών που τείνουν να εκλείψουν. Ταπεινότητα, σεβασμός, προσπάθεια και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, είναι απαραίτητες αρχές της Ακαδημίας. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, πρώτη μας προτεραιότητα είναι να παρουσιάζουμε στα γήπεδα που αγωνίζεται ο σύλλογος, ομάδες με αξιόλογους αθλητές που στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας, θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να κατακτήσουν τη νίκη. Πάνω απ’ όλα όμως, θέλουμε η ομάδα να αποτελέσει για τα παιδιά έναν φάρο αξιών και αρχών, δίνοντας τους τα κατάλληλα εφόδια που θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή». 

Η ευχή του για τη συνέχεια: «Υπάρχει η προσδοκία, πως με την προσοχή του καθενός μας ξεχωριστά, αλλά και τη συνδρομή της ιατρικής κοινότητας (σ.σ. εύρεση φαρμάκων, εμβολίων) θα ξεπεράσουμε όλη αυτή τη δυσάρεστη και στρεσογόνα για όλους μας κατάσταση. Το 2020 ήταν μια χρονιά που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Εύχομαι ο άνθρωπος να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία προς όφελος της ανθρωπότητας, Τότε το μέλλον θα φαντάζει ευοίωνο. Υγεία σε όλους και καλές γιορτές».

12sports.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.