''Επιτακτική ανάγκη ένα νέο κλειστό''

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Ο γενικός αρχηγός, μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. Δικαίου, αθλητής της ομάδας αλλά και μέλος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου Γιάννης Αντωνόπουλος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορωνοϊού, για το σωματείο του, αλλά και τη δουλειά που γίνεται τόσο στο ανδρικό τμήμα όσο και διαχρονικά στα τμήματα. Αναλυτικά, όσα είπε στο 12sports.

Για την εποχή της πανδημίας και την καραντίνα: «Η ανθρωπότητα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις από την αρχή του έτους. Οι ζωές όλων μας έχουν επηρεαστεί και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο και στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στον ερασιτεχνικό. Στην πρώτη καραντίνα υπήρξε μια διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας για 2.5 περίπου μήνες, αλλά από τον Ιούνιο και μετά είδαμε μια «έκρηξη» νέων εγγραφών στα τμήματα υποδομής της ομάδας μας (σε Πυλί και Ζηπάρι). Αυτό φανερώνει την δίψα των νέων παιδιών για αθλητισμό στην περιοχή μας. Σίγουρα σε αυτό βοήθησε και η άνοδος της ομάδας μας στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία μας».

Για την παρουσία της ομάδας στη Γ’ Εθνική με ντόπιους αθλητές: «Σε αυτό το κομμάτι η απόφασή μας να πορευτούμε αποκλειστικά με αθλητές από το νησί μας, είχε θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και πολλοί επιχειρηματίες έδειξαν έμπρακτα την στήριξη τους, εν μέσω μιας πολύ ιδιαίτερης τουριστικής περιόδου (κυρίως από οικονομικής άποψης). Για τον λόγο αυτό οι κινήσεις αυτές έχουν μεγαλύτερη αξία και τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν».

Για το ξεκίνημα στη Γ’ Εθνική: «Στο αγωνιστικό κομμάτι, προλάβαμε να δώσουμε 3 αγώνες (1 νίκη- 2 ήττες). Στον πρώτο αγώνα εμφανιστήκαμε με περισσότερο «τρακ του πρωτάρη» απ’ ότι έπρεπε, αλλά στους επόμενους δύο δείξαμε σαφώς καλύτερο πρόσωπο. Δυστυχώς, αυτή η ανοδική πορεία μας, ανακόπηκε από τα νέα καραντίνα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, παρά μόνο να προσέχουμε ο καθένας τον εαυτό του και την προσωπική του υγιεινή, τηρώντας τα μέτρα που εξαγγέλλονται και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Η υγεία είναι πάνω από όλα»!

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Σίγουρα, όταν αποφασιστεί η επανέναρξη των πρωταθλημάτων Εθνικών κατηγοριών, απαιτούνται τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας, για την αποφυγή τραυματισμών αλλά και για επανέλθουν οι αθλητές στην επιθυμητή αγωνιστική ετοιμότητα».

Για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου: «Στα «μικρά» τμήματα και στα τμήματα υποδομής τα παιδιά προετοιμάζονταν για την έναρξη των πρωταθλημάτων, αλλά απογοητεύτηκαν γιατί δυστυχώς προλάβαμε να δώσουμε μόλις δύο παιχνίδια (σε κορασίδες και παιδες), ενώ τα πρωταθλήματα παμπαίδων, παγκορασίδων και μίνι δεν ξεκίνησαν καν. Στην τελευταία προπόνηση πριν την καραντίνα, πολλά παιδάκια έβαλαν τα κλάματα γιατί θα σταματούσαν οι προπονήσεις, δείγμα της αγάπης τους για το άθλημα».

Για τις συνθήκες προπόνησης των τμημάτων υποδομής: «Εκτός από την «γκρίζα» κατάσταση που ζούμε, έχουν γίνει και κάποια θετικά βήματα για την βελτίωση των συνθηκών προπόνησης, μιας και έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες για να στρωθεί νέος τάπητας στα ανοιχτά γήπεδα Ζηπαρίου και Πυλίου, αλλά και άλλα βελτιωτικά έργα (αποδυτήρια, περιφράξεις, μονώσεις, βάψιμο κτλ κτλ). Φυσικά, η ανάγκη ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου στα χωριά μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ, μιας και θα εξυπηρετεί όλες τις ομάδες από τα χωριά του νησιού μας, όπου επίσης γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής. Εύχομαι υπομονή και υγεία σε όλους, για να βρεθούμε ξανά όλοι στα γήπεδα».

12sports.gr 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.