''Η επιστροφή δεν θα είναι εύκολη''

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Ο προπονητής του Ιπποκράτη Κω Πέτρος Αργυρίου μίλησε για την αναγκαστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων, τις δυσκολίες της επιστροφής αλλά και τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν. Αναλυτικά, όσα είπε στο 12sports, ο προπονητής του συλλόγου για όλα τα θέματα, που απασχολούν τους Κώους και γενικότερα το μπάσκετ στην Ελλάδα:

Για την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού: «Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε και ελπίζοντας να βγούμε από αυτό το τέλμα,  το μεγαλύτερο μέλημα μας- ειδικά των προπονητών- είναι να καταφέρουμε να ανατάξουμε πρωτίστως την ψυχολογία των αθλητών και δευτερευόντως τη σωματική τους και κατ' επέκταση την αγωνιστική τους κατάσταση. Αντικείμενο που φαντάζει δύσκολο, μιας και θα αναγκαστούν οι αθλητές να προβούν σε μια δεύτερη προετοιμασία σε διάστημα 3-4 μηνών και οι περισσότεροι αθλητές- αθλήτριες του Ιπποκράτη και σε τρίτη μιας και αγωνιζόμασταν μέχρι και τα μέσα Ιουλίου στα προκριματικά των πανελληνίων πρωταθλημάτων».

Για τις δυσκολίες της επιστροφής: «Όλο αυτό το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο μιας και οι περισσότεροι αθλητές- αθλήτριες στα Δωδεκάνησα είναι ηλικίας 15-18 ετών, μην έχοντας διαπλάσει το σώμα τους και φυσικά δεν έχουν την εμπειρία   κίνησης- αδράνειας- επαννεκίνησης. Το πλήθος των υπόλοιπων αθλητών  είναι ηλικίας 30-40 ετών με εργασία το πρωί μην μπορώντας να ασχοληθούν αποκλειστικά με το μπάσκετ  και φυσικά με δυσκολία επανεκκίνησης. Οπότε όταν επιστρέψουμε κάποια στιγμή (και φυσικά με τι συνθήκες θα επιστρέψουμε) μας περιμένει όλους (αθλητές, προπονητές, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές) δύσκολο έργο, πρώτα για την ψυχολογική ανάταση και μετά για σταδιακή αγωνιστική επάνοδο στο μπάσκετ με πρώτο γνώμονα την αποφυγή τραυματισμών.

Για τους στόχους του Ιπποκράτη Κω: «Όσον αφορά στον Ιπποκράτη, οι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς, ήταν να έχουμε καλές προπονήσεις, να υπάρχει αγωνιστική πρόοδος και φυσικά να διεκδικήσουμε κάθε αγώνα σε όλα τα τμήματα! Τώρα πλέον ο μοναδικός στόχος είναι η ασφαλή επάνοδο των αθλητών- αθλητριών στην καθημερινότητα τους. Εύχομαι σε όλους σας υγεία και δύναμη».

12sports.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.