''Ένα κλειστό, για καλύτερες συνθήκες''

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Ο Ξάνθος Πάτμου μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες για το σωματείο είναι δύσκολες, εξαιτίας της έλλειψης ενός κλειστού γυμναστηρίου στο νησί της «Αποκάλυψης». Ο νεαρός προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μπαχάς μίλησε για όλα στο 12sports. Αναλυτικά:

Σχετικά με την πανδημία και τον αθλητισμό: «Δυστυχώς όλη αυτή η ιστορία έχει κάνει μεγάλο κακό στον αθλητισμό, σε όλους τους τομείς του. Δεν είναι μηχανές οι αθλητές, και ειδικά σε μικρές ηλικίες, να σταματούν και να ξεκινούν τις αθλητικές τους προσπάθειες σαν να μην τρέχει τίποτα. Ήδη πέρσι είχαμε ακύρωση όλων των τοπικών αλλά και κάποιων εθνικών πρωταθλημάτων. Όσον αφορά τα τοπικά μας πρωταθλήματα, ελπίζω πως φέτος θα μπορέσουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα για να ανταμειφθούν οι προσπάθειες όλων αυτών των παιδιών που αθλούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες στις περισσότερες περιπτώσεις και το κάνουν με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για το άθλημα».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Μπορώ να πω ότι κάθε χρόνο το μπάσκετ κάνει σταθερά βήματα μπροστά στο νησί μας. Εδώ και τρία χρόνια που ασχολούμαι προσωπικά με το κομμάτι των ακαδημιών στον Ξάνθο, υπάρχει κάθε χρόνο αύξηση των παιδιών σε όλες τις ηλικίες, δείγμα της καλής δουλειάς και οργάνωσης που γίνεται στο κομμάτι του μπάσκετ. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι μέσα από τη δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα του μπάσκετ και να γίνει σταδιακά γι' αυτά τρόπος ζωής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πω εδώ στη Μαρία Μαραβέλια, η οποία ως έφορος του τμήματος χειρίζεται άψογα το οργανωτικό κομμάτι και τρέχει συνεχώς για κάθε θέμα που προκύπτει».

Για τα αγωνιστικά τμήματα: «Φέτος για πρώτη φορά ο Ξάνθος θα κατεβάσει τρία αγωνιστικά τμήματα. Κορασίδες, παγκορασίδες και αγόρια μίνι. Τα κορίτσια μας έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου από τότε που ξεκινήσαμε μαζί και αυτό είναι απόρροια της δουλειάς, της επιμονής και του ταλέντου τους. Ειδικά το χειμώνα κάνουμε προπόνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα στο κρύο, και τον αέρα και παρόλα αυτά είναι πάντα εκεί παλεύοντας γι αυτό που αγαπούν. Έχω μεγάλες προσδοκίες για τα κορίτσια μας φέτος και είμαι σίγουρος πως θα είναι η καλύτερη μας χρονιά μέχρι τώρα. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος γι' αυτές».
Φέτος θα έχουμε και τα μίνι μας, αν όλα πάνε καλά, στο πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε τμήμα αγοριών να μας εκπροσωπεί και είμαι σίγουρος πως θα κάνουν πολύ δυνατό ξεκίνημα στην μπασκετική τους ζωή.

Για την έλλειψη κλειστού γηπέδου: «Ελπίζω κάποια στιγμή αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Είναι κρίμα ένα νησί σαν το δικό μας, με παράδοση στον αθλητισμό, να μην έχει δικό του κλειστό γήπεδο. Όλοι μας το θέλουμε πάρα πολύ για να δώσει καλύτερες συνθήκες στα παιδιά του νησιού μας για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

12sports.gr 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.