"Η Ε.Α.ΚΑ. θα συνεχίσει την ιστορία της"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Ο προπονητής της Ε.Α. Καλύμνου Γιάννης Κοσσαρής μίλησε στο 12sports για όλη αυτή την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, για τον αθλητισμό, τον κορωνοϊο, την ομάδα του και την επιστροφή στα γήπεδα. Αναλυτικά, όσα είπε ο Καλύμνιος προπονητής, ο οποίος εύχεται σε όλο τον κόσμο να επιστρέψει υγιής από την εποχή του κορωνοϊού και στις ομάδες να γυρίσουν στα γήπεδα:

Για την κατάσταση και τους προβληματισμούς του: «Η άποψη μου είναι ότι όλα τελείωσαν πριν καν καλά- καλά αρχίσουν. Λυπάμαι για όλο αυτό που γίνεται, για τον κόσμο που χάνεται και για το μπασκετάκι μας που τόσο αγαπάμε.  Όλα είναι στον αέρα κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ για το πότε και αν θα επιστρέψουμε στα γήπεδα αλλά και το πως τα παιδιά και οι γονείς θα ανταποκριθούν σ’ ένα καινούργιο κάλεσμα- ξεκίνημα, χωρίς να παραμερίσω και την Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση την Τ.Ε. που θα πρέπει να αναμορφώσουν πράγματα και καταστάσεις».

Για το τμήμα νεανίδων: «Τα δικά μου τμήματα, οι γυναίκες και οι νεανίδες είναι ομάδες που και φέτος θα κάνουν μια προσπάθεια να είναι ανταγωνιστικέ. Ειδικά για τις νεανίδες προσπαθήσαμε να ενισχυθούμε και από τη συντοπίτισσα μας Ακαδημία από τη στιγμή που δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα, αλλά δεν ήρθαν κάποια κορίτσια.... Πιστεύω όμως ότι και με τα κορίτσια που έχουμε από πέρσι και 2-3 μικρίτερα, όπως είναι οι Μακαρούνα, Κουρκούτη, Κούμπα, Μαχίνη και Σφουγγαριστού θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το γυναικείο τμήμα: «Έχουν αποχωρήσει οι δύο βασικές μας αθλήτριες, η Χρυσάκη και η Νίννη. Η Χρυσάκη έφυγε από την ομάδα με δεδομένο ότι θα έπαιζε στην Α2 στον Διαγόρα και όλοι χαρήκαμε πραγματικά. Τελικά ο Διαγόρας δεν ανέβηκε και θα την έχουμε απέναντι μας. Ελπίζω να τα καταφέρει τη νέα χρονιά και να παίξει με τον Διαγόρα σε εθνική κατηγορία. Είναι κάτι που το θέλει πάρα πολύ. Η Νίννη κάνει αυτό που της αρέσει, πάει καλά εκεί που είναι και ίσως τη νέα χρονιά να παίζει πιο ψηλά. Στην ομάδα μας επέστρεψαν, η Μαρία Αλαχούζου, η Ιωάννα Ταμπουρά και δύο ακόμη κορίτσια, κάτι που μας δίνει το δικαίωμα να παίζουμε ωραία και να χαρούμε το μπάσκετ»,

Για την Ε.Α. Καλύμνου: «Κρατάμε όλα τα θετικά, αλλάζουμε και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το νέο συμβούλιο είναι πολύ εργατικό και είναι γεμάτο ενθουσιασμό. Η Ε.Α.ΚΑ. είναι η πιο ιστορική ομάδα του νησιού, προσπαθεί και θα καταφέρει να συνεχίσει την άξια ιστορία των προηγούμενων ετών».

Τα συγχαρητήρια του Κοσσαρή: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Α.Ε. Δικαίου και τον κόουτς Δημήτρη Τζομάκα για την μέχρι τώρα παρουσία τους στη Γ’ Εθνική. Στηρίζουμε την Α.Ε. Δικαίου και φυσικά τον Κολοσσό, που αποτελεί το μεγάλο καμάρι του δωδεκανησιακού μπάσκετ».
Για το «ομάδα-παρέα- οικογένεια»: «Είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει μία ομάδα, για να πάει μπροστά. Τα Δωδεκάνησα πρέπει και μπορούν να βρίσκονται ψηλά μπασκετικά. Όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε ομάδα- παρέα- οικογένεια. Μάκη, θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσες να πω κάποια πράγματα μέσω καραντίνας. Εύχομαι σε όλους να γυρίσουμε στα γήπεδα καλύτεροι σαν προπονητές και αθλητές, αλλά και καλύτεροι ως άνθρωποι».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.