"Είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο για το μέλλον, να υπάρχουν προσπάθειες όπως του Φοίβου"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Δέκα χρόνια ζωής (ιδρύθηκε το 2010) έκλεισε ο Α.Σ. Φοίβος Κω στο χώρο του μπάσκετ και με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου, ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μιμερίνης μίλησε στο 12sports για την πορεία του σωματείου, τα σχέδια και τα πλάνα του για τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικά, όσα είπε: ''Ο Α.Σ. Φοίβος Κω μετά από 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο του δωδεκανησιακού μπάσκετ, κατάφερε αρχικά να διαψεύσει όσους προέβλεπαν ότι θα είναι άλλη μια φωτοβολίδα στο χώρο το αθλητισμού με ορίζοντα λειτουργίας 2-3 χρόνια και στη συνέχεια να  καταξιωθεί με σταθερά βήματα προόδου στον χώρο του αθλητισμού. Το μυστικό της επιτυχίας, είναι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το σωματείο και ειδικά η διοίκηση του συλλόγου που παραμένει σταθερή τα τελευταία χρόνια και εργάζεται μεθοδικά με όραμα και με μια οργάνωση που θα ζήλευαν και ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. 

Μετά την αποχώρηση του ιδρυτή του συλλόγου και προπονητή επί σειρά ετών στην ομάδα, Αλέξανδρου Κυριάκη, η διοίκηση ανέλαβε να υλοποιήσει ένα τολμηρό σχεδιασμό με νέα πρόσωπα αλλά και έμπειρους προπονητές προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργήσει με επαγγελματικά πρότυπα, διατηρώντας συγχρόνως το ερασιτεχνικό προφίλ του συλλόγου. 
Αυτή τη στιγμή, στο τμήμα καλαθοσφαίρισης απασχολούνται 5 προπονητές (Καπλανίδης, Καζάκος, Πολίτης, Χατζηδαυίδ, Μήλιου) που συνδυάζουν την εμπειρία, τη γνώση αλλά και τον ενθουσιασμό για να παρουσιάσουν το έργο τους, το οποίο απ’ ότι φαίνεται αρχίζει να αποδίδει καρπούς. 

Ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα που κέρδισαν οι άνθρωποι του συλλόγου, είναι το γεγονός ότι κατάφεραν, να πείσουν παίκτες αναγνωρισμένης αξίας να φορέσουν τη φανέλα της ανδρικής ομάδας, κάτι που λίγα χρόνια πριν, φάνταζε αδιανόητο με αποτέλεσμα την φετινή χρονιά η ομάδα να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η δουλειά των προηγούμενων ετών, φαίνεται και από την ποιότητα του εφηβικού τμήματος που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου και που αναμένεται και αυτό με τη σειρά του, να πρωταγωνιστήσει τη φετινή χρονιά, εφόσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί φυσικά. 

Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα για όλες τις ηλικίες ενώ από φέτος δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στα τμήματα προσχολικής ηλικίας, όπου την εκγύμναση και διαπαιδαγώγηση έχουν αναλάβει 2 προπονητές (Χατζηδαυίδ, Μήλιου). Είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο για το μέλλον, να υπάρχουν προσπάθειες όπως του Φοίβου που μόνο καλό θα κάνουν στο τοπικό μπάσκετ''.

12sports.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.