Η φιλοσοφία του Φοίβου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020

Με ανακοίνωση του ο Φοίβος Κω αναφέρει τη φιλοσοφία του για το μπάσκετ. Αναλυτικά: ''Το όραμα μας είναι ο Α.Σ. ΦΟΙΒΟΣ να αποτελέσει τον αθλητικό πνεύμονα του νησιού, της αγαπημένης μας Κω, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να αθλούνται μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο και κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αισθανόμενοι μέλη μιας μεγάλης αθλητικής οικογένειας.

Στόχος μας είναι η σωματική και ψυχική καλλιέργεια των νέων παιδιών μέσω ενός προγράμματος που να είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και στις ανάγκες κάθε ηλικίας. Το απολύτως καταρτισμένο προπονητικό επιτελείο μας φροντίζει για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των αθλητών. Μέσα από τις προπονήσεις, τα παιδιά καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τα προτερήματα τους, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να βελτιώσουν τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, λειτουργώντας πάντοτε στο πλαίσιο μίας ομάδας. Μαθαίνουν νέες τακτικές τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές του μπάσκετ . Επιπλέον στόχος μας είναι το αντίτιμο των συνδρομών των γονέων να έχει ως ανταποδοτικότητα την παροχή υπηρεσιών με στόχο την σωστή αθλητική ανάπτυξη των παιδιών του συλλόγου μας σε ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον.

Κυριότερη επιδίωξη μας είναι να γίνουν τα παιδιά του Συλλόγου μας καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ένα από τα καλύτερα μέσα διαπαιδαγώγησης και αυτό ακριβώς θα θέλαμε να αναδείξουμε ως ΦΟΙΒΟΣ. Σκοπός μας να εμφυσήσουμε στους αθλητές των ακαδημιών μας αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός, ο αλτρουισμός και η ομαδικότητα. Μέσα από αυτή την διαδικασία, θέλουμε να δούμε τα παιδιά να κάνουν νέους φίλους και πρωτίστως να χαίρονται και να περνάνε καλά γιατί πάνω απ’ όλα είναι παιδιά.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.