Ο πιστός στρατιώτης Γιάννης Αντωνόπουλος

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020

Ένας από τους παίκτες που έχουν δώσει και τη ψυχή του για την Α.Ε. Δικαίου είναι ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα και ως αθλητής, αλλά και ως μέλος της διοίκησης. Ο Αντωνόπουλος μπασκετικά έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Α.Ε. Δικαίου και τα λόγια του είναι ιδιαίτερα συγκινητικά.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε στο 12sports. «H άνοδος της ομάδας μας στην Γ' Εθνική κατηγορία αποτελούσε έναν στόχο μας τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την κατάκτηση του 1ου πρωταθλήματος Δωδεκανήσου το 2015-2016. Δεν τα καταφέραμε σε εκείνα τα μπαράζ, ούτε και στα περσινά (θέμα άλλης συζήτησης το ότι διεξάγονται κάθε χρόνο τέλη Ιουνίου, ενώ τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει από τον Απρίλιο). Φέτος, σε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλη την ανθρωπότητα, επετεύχθη μεν ο στόχος αλλά δεν το πανηγυρίζουμε όπως θέλαμε.

Σίγουρα θα προτιμούσαμε να κατακτήσουμε την άνοδο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους , όπως φυσικά θέλει κάθε αθλητής που σέβεται τον εαυτό του και τον ιδρώτα της προπόνησής του, ώστε να είναι πιο «γλυκιά» η επιτυχία. Η άνοδος αυτή αποτελεί δικαίωση των κόπων των αθλητών μας (οι περισσότεροι είναι γέννημα-θρέμμα της ομάδας), του προπονητή μας Δημήτρη Τζομάκα (σταθερός στην θέση του, από τα χρόνια ακόμα του Χάρμυλου Πυλίου το 1994), της διοίκησης και φυσικά των κατοίκων του Ζηπαρίου και του Πυλίου, αλλά και όλου του νησιού μας. Η ομάδας αποδεικνύει πως έχει συνέπεια και συνέχεια, μιας και οι σημερινοί βασικοί αθλητές ήταν αυτοί που κατέκτησαν τα εφηβικά πρωταθλήματα 2005-2006 και 2006-2007, και φυσικά υπάρχει και η νεότερη «φουρνιά» που κατέκτησε και το 3ο πρωτάθλημα εφήβων 2015-2016. Όλα αυτά τα παιδιά έφυγαν για σπουδές αλλά όταν γύρισαν στο νησί, έφτιαξαν την επαγγελματική τους καριέρα, δημιούργησαν οικογένεια και φυσικά δεν εγκατέλειψαν την ομάδα μας.

Συνεχίζουν να παίζουν ο ένας για τον άλλον , παίζουν «για την φανέλα» και τιμή των χωριών μας, παρ’ ότι Έχουν συχνά προτάσεις να αγωνιστούν και αλλού. Από τον «σκληρό πυρήνα» των βασικών παιχτών όλα αυτά τα χρόνια, δυστυχώς λείπει και κάποιος που «έφυγε» νωρίς και ήταν μέλος αυτής της παρέας: Ο Γιάννης Μαύρος, τον οποίο κανείς δεν ξεχνά και δεν θα το κάνει ποτέ…. Η ομάδα μας θα κάνει την προσπάθειά της για 1η φορά στις Εθνικές κατηγορίες (αναμένουμε να μάθουμε τους αντιπάλους και τον όμιλο που θα τοποθετηθούμε), μια προσπάθεια θα είναι δύσκολη –και από οικονομικής άποψης-, αλλά υπάρχει η θέληση και η αισιοδοξία από παίχτες, προπονητή, διοίκηση και φίλαθλο κόσμο»!

12sports.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.