Απευθείας άνοδος για τους πρωταθλητές Δωδεκανήσου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020

Ευχάριστες ειδήσεις από την Ε.Ο.Κ., αφού τα Δωδεκάνησα θα έχουν το δικαίωμα τη νέα σεζόν να έχουν δύο ακόμη ομάδες σε εθνικές κατηγορίες... Συγκεκριμένα, απευθείας στις εθνικές κατηγορίες ανεβαίνουν οι πρωταθλήτριες ομάδες της Δωδεκανήσου, όπως αποφάσισε η Ε.Ο.Κ. Η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για την επόμενη μέρα και αναφέρει ότι δεν θα γίνουν αγώνες μπαράζ σε άνδρες και γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου θα συνεδριάσει άμεσα για να αποφασίσει για τους άνδρες (Α.Ε. Δικαίου ή Γ.Σ. Διαγόρας) και τις γυναίκες (Γ.Α.Σ. Ιάλυσος ή Γ.Σ. Διαγόρας) που θα αποκτήσουν το δικαίωμα να παίξουν σε εθνικές κατηγορίες τη νέα χρονιά.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
1.Η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών ενιαία θα αποτελείται από 18 ομάδες,
2.Η Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 50 Σωματεία - 4 ομίλους οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.
3.Η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.
4.Η Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών ενιαία να αποτελείται από 14 ομάδες και
5.Η Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών από 43 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 21 σωματείων που παραμένουν, των 16 σωματείων που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα που δεν θα διεξαχθεί, των Πρωταθλητών ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη και θα συμπληρωθούν με τους 2ους της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.