''Η φετινή χρονιά μας έδωσε καρπούς''

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Η Μαρία Μαραβέλια (αριστερά στη φωτό) του Ξάνθου Πάτμου έκανε τον δικό της απολογισμό για τη φετινή πορεία του συλλόγου, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τη νέα καθημερινότητα των ανθρώπων.

Αναλυτικά, όσα είπε στο 12sports για την πορεία της ομάδας και τον κορωνοϊό. «Ο Ξάνθος Πάτμου είναι μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν με μοναδικό εφόδιο την μεγάλη αγάπη μας για το μπάσκετ. Με επιμονή τόσα χρόνια δουλεύουμε μεθοδικά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αρχίσαμε λίγοι και ξαφνικά γίναμε μια μεγάλη οικογένεια που μας συνδέουν απίστευτες στιγμές. Η φετινή χρονιά άρχισε να μας δίνει καρπούς.

Τα παιδιά στις ακαδημίες μας με την καθοδήγηση του Δημήτρη Μπάχα έκαναν τρομερή δουλειά που θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Οι νεανίδες μας ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσο ήταν δυνατό καλυτέρα αν σκεφτούμε ότι η ομάδα αποτελούνταν κυρίως από μικρές και είχε να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες με μεγάλη εμπειρία . Η ομάδα των παγκορασίδων μας άρχισε να πατά γερά στα πόδια της κάνοντας νίκες και κοντράροντας πολύ δύσκολα παιχνίδια. Είχαμε μεγάλες φιλοδοξίες για μια εξαιρετική πορεία έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και αισθανόμαστε αισιόδοξοι ότι οι ομάδα μας όλο και θα ανεβαίνει. Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες με πείσμα και σκληρή δουλειά και τα παιδιά μας έχουν αποδείξει ότι αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να βρίσκονται στο γήπεδο με όλες τις συνθήκες. Το ότι αναγκάστηκαν να σταματήσουν και να κλειστούν σε ένα σπίτι είναι πολύ δύσκολο άλλα είμαστε ομάδα που δεν μας τρομάζουν τα δύσκολα. Έχουμε μάθει να τα αντιμετωπίζουμε όλα ενωμένοι και απλά περιμένουμε. Μπορεί ο covid19 να σταμάτησε λίγο άδοξα την πορεία των πρωταθλημάτων άλλα πιστεύουμε ότι δεν είχαμε και περιθώρια επιλογής. Αυτό έπρεπε να γίνει αυτό και έγινε για το καλό όλων μας .

Η αλήθεια είναι πως μας λείπει πολύ, μας λείπουν οι προπονήσεις, μας λείπουν οι αγώνες, μας λείπει αυτή η μεγάλη οικογένεια του μπάσκετ. Θέλουμε να περάσει γρήγορα όλο αυτό και να γυρίσουμε στην κανονικότητα μας ελπίζοντας ότι η ζωή μας θα είναι όπως την ξέραμε. Το κακό είναι πως δεν γνωρίζουμε ούτε το πότε ούτε τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η παύση στην ζωή μας. Η πανδημία έχει προκαλέσει μεγάλο κακό σ όλο σχεδόν τον κόσμο, αλλά η υγεία μας αυτή την στιγμή είναι πάνω απ όλα. Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ούτε κακό να μας κάνει, ούτε να κρατήσει για μεγάλο διάστημα.

Μένουμε σπίτι για να το σταματήσουμε. Μένουμε σπίτι για να είμαστε όλοι εκεί όταν θα ξανανοίξουν τα γήπεδα. Μόλις με το καλό τελειώσει όλο αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πάθος γι αυτό που αγαπάμε και μάλιστα τώρα ακόμα περισσότερο, γιατί τώρα καταλάβαμε όλοι και μικροί και μεγάλοι την αξία της ελευθερίας χωρίς φόβο και περιορισμούς και αποκομίσαμε ένα μεγάλο μάθημα. ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ»!

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.