«Ας προσπαθήσουμε όλοι λοιπόν για να συναντηθούμε ξανά δυνατοί στα γήπεδα»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Την δική του τοποθέτηση τόσο για τα πρωταθλήματα όσο περισσότερο για την υγεία και την πανδημία του κορονοϊού έκανε μέσω του giafkasports.gr ο προπονητής της Α.Ε Δικαίου, Δημήτρης Τζομάκας.

Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε: 

Πως πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσει την ομάδα της Α.Ε Δικαίου αυτή η διακοπή αν και εφόσον συνεχιστούν τελικά τα πρωταθλήματα;

Έχουν επηρεαστεί τα πάντα στον πλανήτη η υγεία, η οικονομία, η σταθερότητα, επικρατεί αβεβαιότητα για τα πάντα άρα το να επηρεαστεί η ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ όταν έρθει  η λήξη του συναγερμού και αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα είναι το τελευταίο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή, όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το δούμε.

Πως είναι για έναν προπονητή που δεν σταματάει σχεδόν ποτέ τις προπονήσεις να αναγκάζεται να βρίσκεται εκτός γηπέδου όλο αυτό το διάστημα;

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο γιατί αναγκαστικά βγαίνεις από τους ρυθμούς σου αλλά αυτό συμβαίνει για όλο τον κόσμο και σε όλο τον κόσμο και αν το δούμε  λίγο διαφορετικά ας αλλάξουμε όλοι εμείς για λίγο τις συνήθειές μας για να βγει όλη ανθρωπότητα κερδισμένη και υγιής. Ίσως μας δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουμε άλλες πτυχές του εαυτού μας αφού έχουμε άπλετο χρόνο να σκεφτούμε, να κάνουμε πράγματα σπίτι μας τα οποία δεν μπορούσαμε πριν, ας γίνουμε δημιουργικότεροι και σε άλλους τομείς. 

Γίνεται μεγάλη συζήτηση για το τι θα ήταν το πιο δίκαιο αυτήν την στιγμή. Να τελειώσουν τα πρωταθλήματα ως έχουν ή να συνεχιστούν έστω και αργά. Τι θα ήταν το καλύτερο για τον Δίκαιο να υπολογίσουμε ότι λογικά αν συνεχιστούν θα πρέπει να δώσει αγώνες μπαράζ με τεράστια αποχή από επίσημα ματς.

Δεν υπάρχει ούτε δίκαιο ούτε άδικο, ο κάθε σύλλογος το βλέπει όπως θέλει, άλλων το μυαλό είναι στα πρωταθλήματα, το δικό μου  όχι, υπάρχουν σημαντικότερα θέματα από το μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Προσωπική άποψη να σταματήσουν όλα ως είχε, χωρίς πρωταθλητές και με το καλό απ το Σεπτέμβριο ξεκινάμε πάλι τα πρωταθλήματα. Μετά από χρόνια στα αφιερώματα στη χρονιά 2020 θα υπάρχει  ένα κενό στους πρωταθλητές, δε χάθηκε κι ο κόσμος….. εδώ αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί αγώνες. Βέβαια επειδή άλλοι θα πάρουν απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι, θα προσαρμοστούμε στα δεδομένα και στις συνθήκες που θα επικρατούν με γνώμονα πάντα την υγεία των αθλητών.  

Θα ήθελα το δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο και τους αθλητές για τα όσα συμβαίνουν με την πανδημία του κορονοϊού.

Δύο σημαντικές αρετές των προπονητών και των αθλητών πρέπει να είναι η υπομονή και η υπευθυνότητα, αυτά πρέπει να επιδείξουμε για να εξασφαλιστεί το απόλυτο αγαθό, η υγεία, χωρίς αυτή καταρρέουν τα πάντα, ας προσπαθήσουμε όλοι λοιπόν για να συναντηθούμε ξανά δυνατοί στα γήπεδα και όχι μόνο……

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.