Νίκη στο τέλος με Ζαΐρη η Ε.Α.ΚΑ

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Για δεύτερη φορά φέτος η Ε.Α. Καλύμνου κέρδισε στο τοπικό ανδρικό ντέρμπι την Ακαδημία με 58-56, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος. Στην αναμέτρηση με την οποία «έσπασαν καρδιές» και ήταν ντέρμπι, η ομάδα του Στέλιου Κωνσταντινίδη κέρδισε με δύσκολη προσπάθεια του εξαιρετικού Ζαΐρη, που ευστόχησε 22’ πριν το τέλος. Το καλάθι πάντως του Ζαΐρη αμφισβητήθηκε έντονα από την Ακαδημία, η οποία έκανε ένσταση για εκπρόθεσμη προσπάθεια, μετά το τέλος του αγώνα. Στο σημερινό παιχνίδι της Καλύμνου, η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη προηγήθηκε ακόμη και με +14 , ωστόσο η Ε.Α.ΚΑ. ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι, φτάνοντας στην επικράτηση,  με την οποία παραμένει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της 4ης θέσης. Στο α’ ημίχρονο η Ακαδημία ήταν καλύτερη χάρη στην πολύ καλή παρουσία των Θεοφιλάκου και Καμπούρη, όμως η Ε.Α.ΚΑ. με πρώτους σκόρερ τους Ζαΐρη και Σκουμπουρδή «γύρισε» το παιχνίδι και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στον όμιλο νήσων.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 17-19, 25-37(ημ.), 39-44, 58-56

Διαιτητές: Φάκαρος- Ευσταθίου

Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Κωνσταντινίδης): Σκάρος 2, Ελ Κολί Σ. 3, Καραγεωργίου 2, Κοκκινίδης 7(1), Βαρβαρής 8, Τσαγκάρης 6, Ζαΐρης 17, Σκουμπουρδής 13, Κάτρης, Χρυσάκης.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Σισώης, Ελ Κολί Ρ. 3, Μούγκρος, Θεοφιλάκος 19(4), Πελεκάνος 6(1), Καμπούρης 13(1), Πιζάνιας, Κουρμούλης 6, Χειλάς 2, Τσουκαλάς 7.

Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

22.3’ πριν τη λήξη του αγώνα ο Νο 12 της ομάδας κ. Ζαΐρης σε προσπάθεια του για σουτ δύο πόντων, άφησε τη μπάλα από τα χέρια του αφού είχε ηχήσει το ρολόι των 24’’ και συνεπώς το καλάθι που μπήκε δεν έπρεπε να μετρήσει και η ομάδα ενίσταται κατά του αποτελέσματος και θα προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ενώ η μπάλα ήταν στον αέρα δεν ήμουν σε θέση να είμαι βέβαιος αν ο ήχος λήξης του shot clock ακούστηκε πριν (ή ταυτόχρονα) η μπάλα να φύγει από τα χέρια του σουτέρ και σταμάτησα το παιχνίδι ενώ η μπάλα είχε μπει στο καλάθι. Αφού συμβουλεύτηκα τον συνάδελφο β’ διαιτητή, μου είπε άμεσα και ξεκάθαρα ότι είχε σίγουρη γνώμη ότι η μπάλα είχε φύγει από τα χέρια του σουτέρ και μετά άκουσε τον ήχο του shot clock. Έτσι μετά από μία συζήτηση και με τους κριτές, αποφασίσαμε να κατοχυρώσουμε το καλάθι υπέρ της α’ ομάδας.

12sports.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.