Επιστολή διαμαρτυρίας του Φοίβου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Σας παραθέτουμε την υπ’ αριθμ. 2276/30.9.14 επιστολή του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. προς τα τοπικά συμβούλια του Ζηπαρίου και Πυλίου:

Σας γνωρίζουμε ότι, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα τεθεί και η αίτηση που έχει καταθέσει ο Αθλητικός σύλλογος Φοίβος για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων μπάσκετ Πυλίου και Ζιπαρίου προκειμένου να συγκροτήσει και να λειτουργήσει τμήματα υποδομής.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου που καταθέτει την αίτηση, έχει ορισθεί ως έδρα του, η πόλη της Κω.

Επειδή το θέμα αυτό αφορά εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή σας που ενδεχομένως να επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου της Α.Ε. Δικαίου που καλλιεργεί το άθλημα του μπάσκετ τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια και προκειμένου η εισήγηση του θέματος προς το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι σαφή και πλήρως τεκμηριωμένο, θεωρούμε απαραίτητο να συμπεριληφθεί στην εισήγηση και η θέση των τοπικών σας Συμβουλίων.

Ο Υπεύθυνος Αθλητισμού 

Αθανάσιος Σταματάκης

Αυτή πραγματικά είναι η ισότητα προς τα σωματεία και η αμερόληπτη μεταχείριση. Ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. καθοδηγεί τα τοπικά συμβούλια ως προς την λήψη απόφασης σχετικά με ποια παιδιά πρέπει να προπονούνται στα Δημοτικά γήπεδα.

Σας γνωρίζουμε τα παρακάτω: 

Με την υπ’ αριθμ. 52/22-3-2011 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΟΚ, ενέκρινε την ένταξη του Α.Σ. Φοίβος Κω στην δύναμη της.

Σύμφωνα με άρθρο 8 του αθλητικού νόμου 2725/99 με τις τροποποιήσεις, κάθε σωματείο οφείλει να είναι αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α.. Ο Α.Σ. Φοίβος Κω, με απόφαση της Γ.Γ.Α. με την υπ’ αριθμ. 13027/1.6.2012 βεβαίωση, είναι αναγνωρισμένο σωματείο.

Με την υπ’ αριθμ. 6310/2-8-2012 βεβαίωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Τμήματος Αθλητισμού & Πολιτισμού, το σωματείο μας είναι νόμιμο, καταχωρημένο στα αρχεία του τμήματος και τηρεί καταστατικό με βάση τον αθλητικό νόμο 2725/99 με θεωρημένα όλα από το Νόμο προβλεπόμενα Βιβλία.

Με την υπ’ αριθμ. 166/25-6-14 επιστολή μας προς τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ., αιτούμαστε, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ΦΕΚ 1362/18-10-2001, την χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεων μπάσκετ στο Ζιπάρι και το Πυλί.

Με την υπ’ αριθμ. 4/21-9-2014 απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως του συλλόγου μας, τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων του Καταστατικού που αναφέρονται για την έδρα του συλλόγου. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 έγινε η κατάθεση στο Ειρηνοδικείο Κω, από τον πληρεξούσιο Δικηγόρο του συλλόγου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και σύμφωνα με τα άρθρα 2,8,9,10,13 του ΦΕΚ 1362/18-10-2001, ο Α.Σ. Φοίβος Κω είναι νόμιμος, έχει έδρα την Κω(νησί) και τηρεί τα προβλεπόμενα από το Νόμο.

Μέχρι σήμερα, ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Δήμου Κω, κοροϊδεύει και καθυστερεί, σκοπίμως, έναν σύλλογο νόμιμο και αφήνει-παραχωρεί στην Α.Ε Δικαίου, κατά αποκλειστικότητα, δύο γήπεδα και γραφεία(παράνομα), σε Ζιπάρι και Πυλί για έξι(6) και δώδεκα(12) ώρες την εβδομάδα αντίστοιχα. Τις υπόλοιπες ώρες τα γήπεδα είναι κλειστά. Προτιμούν τα γήπεδα κλειστά παρά να προπονούνται παιδιά του Ζιπαρίου και του Πυλίου.

Μας ανάγκασαν να προβούμε σε τροποποίηση της έδρας του συλλόγου και ενώ γνώριζαν το παραπάνω έγγραφο μας, περί τροποποίησης, ζητούν από τις Κοινότητες να εισηγηθούν αρνητικά με γνώμονα να το περάσουν στο Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.

Θέλοντας ο σύλλογος να λύσει το πρόβλημα με διάλογο, σύμφωνα πάντα με ότι προβλέπει η νομοθεσία, και με στόχο τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, βρίσκουμε συνέχεια εμπόδια. Η κατάσταση γίνεται δύσκολη για τους γονείς και τα παιδιά. Ο Α.Σ. Φοίβος Κω θα αναγκαστεί σε διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Δήμου Κω.

Επειδή κύριε Δήμαρχε αδικούμεθα ως σωματείο επί σειρά ετών, διότι στο νησί μας δεν θέλουμε νέες προτάσεις, πρωτοβουλίες για το καλό των παιδιών μας, και επειδή έχουμε χάσει ένα(1) μήνα προπονήσεων και ανησυχιών των γονέων του συλλόγου,

Παρακαλούμε,

Όπως λάβετε γνώση και να προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες ώστε τα παιδιά μας στον Α.Σ. Φοίβο Κω να προπονηθούν στα δημοτικά γήπεδα.

 Ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων, βρισκόμαστε στην διάθεση σας και ευχόμαστε να σας έχουμε δίπλα μας, ως συνοδοιπόρο, σ’ αυτή την προσπάθεια ανάδειξης του αθλητικού πνεύματος στο νησί μας.

  Με εκτίμηση,

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                                                                         

       ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                    ΧΡΥΣΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ                        


Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.