Η απάντηση του Φοίβου στην Α.Ε Δικαίου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Θλίβομαι πραγματικά διότι ένα τόσο ασήμαντο θέμα, η δημιουργία τμημάτων του Φοίβου Κω σε Πυλί και Ζηπάρι, «ενοχλεί» το «ιστορικό» σωματείο Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ. Θα έπρεπε;; Κάνουμε την δουλειά μας όπως την κάνει και η Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ. Θα έπρεπε τουλάχιστον να μην εκτίθεστε στα Μ.Μ.Ε. με ανακοινώσεις και να αρκεστείτε σε κάποια συνάντηση που θα μπορούσε να γίνει!

Δεν είμαστε απέναντι σας αλλά κι ούτε μαζί σας. Έχουμε ένα κοινό στόχο.

Ο Πρόεδρος

Καστελλοριζιός Δημήτριος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Ο Α.Σ. Φοίβος Κω ιδρύθηκε το 2010. Από την πρώτη μέρα της προσπάθειας λειτουργίας των τμημάτων που είχα αναλάβει, ανδρικό και ένα (1) τμήμα ακαδημιών (2004), όλοι οι σύλλογοι ήταν απέναντι, κι όχι μόνο, στην λειτουργία του συλλόγου.

Δυστυχώς, μετά από τόσα χρόνια, με φτάνουν στο σημείο να απαντήσω δημόσια και να πέσω στο επίπεδο τους.

Ονομάζομαι Κυριάκης Αλέξανδρος και είμαι πτυχιούχος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα καλαθοσφαίρισης. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, έχω κάνει πρακτική άσκηση σε σύλλογο στην Αγγλία καθώς και παρακολούθηση-συνεργασία για ένα (1) μήνα με ομάδα στο Πανεπιστήμιο της UTAH. Ασχολούμαι με παιδιά από το 2005 σε ομάδες των Τρικάλων. Καταφέραμε το 2009 με το τμήμα μου (παιδικό), της Α.Ε. ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, να συμμετέχουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Final 6).

Απάντηση στους προβληματισμούς σας: 

Κανένας δεν τηλεφώνησε σε παιδιά του συλλόγου σας. Παιδιά που δεν ασχολείστε μαζί τους δεν σημαίνει ότι είναι για πάντα δικά σας. Έχετε αρμονικές σχέσεις με όλα τα σωματεία που σας συμφέρει να έχετε και αναρωτιέμαι γιατί σας προβληματίζει η δημιουργία τμημάτων σε Πυλί και Ζηπάρη του –νεοσύστατου- σωματείου «Φοίβος Κω»;;;; Σταματήστε επιτέλους την καραμέλα του «νεοσύστατου σωματείου»! 

Άραγε υπάρχει δεοντολογία από μέρους σας;;; Υπάρχει τοπικό μπάσκετ ή το έχετε κάνει μονοπώλιο;;; Άγραφοι κανόνες = δεν υπάρχουν κανόνες. Τόσα χρόνια λειτουργεί το τοπικό μπάσκετ χωρίς κανόνες! Καιρός ν’ αλλάξουμε και να κατανοήσουμε ότι ο ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ είναι σε όλο το νησί όπως θα μπορούσε να ήταν και ο Α.Σ. ΚΩΩΝ Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»! 

Κατηγορείτε τον Πάρη Χατζηδαυϊδ για διάφορα. Εσείς δεν ήσασταν μέχρι πριν λίγο καιρό που τον είχατε στις ακαδημίες και στο ανδρικό σας; Ήταν καλός τότε και τώρα δεν είναι; Κατηγορείτε δηλαδή τον άνθρωπο που έτρεχε για σας, σας έφερνε χορηγούς και παιδιά!

Αναφέρατε ότι «κόπηκε κάθε γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στο σωματείο σας και το Φοίβο Κω». Πότε είχαμε συνεργασία;;;

Σας ζητήσαμε με επίσημο έγγραφο να μας παραχωρήσετε με ελεύθερη μετεγγραφή, αθλητές γεννημένους το 1999. Είναι παράλογο;;; Όλες οι ομάδες αυτό δεν κάνουν;;; Αν δεν θέλατε, να απαντούσατε αρνητικά κι όχι με επιστολή σας στα Μ.Μ.Ε.

Φυσικά και ο πρόεδρος κ. Καστελλοριζιός - μετά από τηλεφωνική σας επικοινωνία - δήλωσε άγνοια για όλα τα παραπάνω…αφού μιλούσε ανεπίσημα με τον προπονητή σας!!! Με ποιο δικαίωμα ο προπονητής σας τηλεφωνεί και ενοχλεί τον πρόεδρο μας;; Ο πρόεδρος σας υπάρχει ή άλλοι υποκινούν τα νήματα;; Κύριοι του ΔΙΚΑΙΟΥ, φυσικά και δεν θέλετε να έχετε καμιά συναλλαγή μαζί μας. Γιατί όμως το αναφέρετε στην επιστολή σας;; Όσο για το Διοικητικό συμβούλιο του Φοίβου υπάρχει όσο υπάρχει και το δικό σας! Με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και συμβούλους! 

Μας κατηγορείτε για Σωματείο-επιχείρηση, αφού παίρνουμε χρήματα από τους γονείς των αθλητών μας και επειδή έχουμε κάποιους χορηγούς ενώ τα παιδιά της Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ προπονούνται δωρεάν και φυσικά δεν έχετε χορηγούς!!!!!!!! Όταν ένας σύλλογος παίρνει χρήματα από χορηγούς και γονείς, τότε τι είναι;;;; Πόσο μάλλον εσείς που βάζετε είσοδο δύο(2) έως πέντε (5) ευρώ στα παιχνίδια του ανδρικού. Αναγκάζετε δηλαδή τον κόσμο να σας πληρώσει για να δει ένα τοπικό παιχνίδι μπάσκετ. Μήπως είναι παράνομο;;;; Καμία προκήρυξη δεν αναφέρει εισιτήριο σε τοπικά πρωταθλήματα!  Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι όλοι αναγκαστικά είμαστε ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ αφού το κράτος δεν βοηθάει.

Όσον αφορά για τον ΔΟΠΑΒΣ, το σχετικό αίτημα για άδεια χρήσης των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ γηπέδων και προπονητικές ώρες σε Πυλί και Ζηπάρι θα σταλεί σύντομα. Τα γήπεδα δεν είναι ιδιοκτησία των ομάδων αλλά των πολιτών  του νησιού μας. Πότε θα το καταλάβετε;;; Ο χώρος του αθλητισμού δεν πρέπει να έχει όρια. Ο στόχος μας είναι να αθλούνται όλα τα παιδιά και να έχουν επιλογές όλοι οι γονείς.

Ποιοι είναι  όλοι οι υπόλοιποι που εμπλέκονται με τον αθλητισμό και πρέπει να κατανοήσουν εγκαίρως, σύμφωνα με την επιστολή σας, τη «ζημιά» που πάω να προκαλέσω μαζί με τον Πάρη Χατζηδαυίδ;;;  Αν η στάση μας είναι παράλογη και επικίνδυνη, για τα δικά σας δεδομένα, θα έπρεπε να είναι πρόβλημα μόνο δικό σας κι όχι «όλων των άλλων». Ο κόσμος καταλαβαίνει. Οι γονείς γνωρίζουν.

Ποιος άραγε δεν είναι σοβαρός και είναι νέος στον χώρο;;; Είστε εσείς σοβαροί που με ανακοινώσεις-κατηγορίες στα Μ.Μ.Ε. ασχολείστε μαζί μου και με τον σύλλογο;;; Όποιος είναι μάγκας και μπορεί, να το αποδείξει στο γήπεδο βγάζοντας αθλητές. Όποιος κρίνει τους άλλους ας κρίνει πρώτα τον εαυτό του! 

Σας χαλάμε την πίτα;;; Δεν καταλαβαίνω, πώς με τον Α.Σ. ΚΩΩΝ Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» έχουμε άψογη συνεργασία;;; Τα παιδιά της πόλης είναι διαφορετικά;;; 

Δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε στην δημιουργία τμημάτων μας. Αφού στην δύναμη μας έχουμε τρείς (3) γυμναστές (ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΤΑΣΚΟΥΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΥΙΔ). Οπότε το έργο μας, προπονήσεις, θα γίνονται με σωστά κριτήρια! Ευχαριστούμε για την ανησυχία σας!

Δεν μπορώ να σας συμβουλέψω για κάτι. Με λάθος άνθρωπο τα βάζετε διότι εγώ μόνο αδιαφορία έχω να σας δώσω. Ένα ιστορικό σωματείο όπως η Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ θα έπρεπε να δίνει το στίγμα για νέα δεδομένα και ιδέες κι όχι να προσπαθεί το αντίθετο! Φυσικά, να μην εκτίθεστε με επιστολές-κατηγορίες στα ΜΜΕ προσπαθώντας να λύσετε τα προβλήματα σας.

Για το μόνο που λυπάμαι είναι ότι έπεσα στο επίπεδο σας και αναγκάστηκα να απαντήσω. Κοιτάω την δουλειά μου όπως θα έπρεπε να κάνει κι ο καθένας σας!

Κυριάκης Αλέξανδρος

Υπεύθυνος Τμημάτων

Μέλος Δ.Σ.

Κ.Φ.Α.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.